En Sıcak Konular

''Bu CHP, camileri ahıra çeviren zihniyettir''

30 Mayıs 2011 19:28 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal mitinginde yaptığı konuşmada CHP’nin zihniyetinin camileri ahıra çeviren zihniyet olduğunu savundu.

12 Haziran’da milletin CHP’ye gereken cevabı vermesini isteyen Erdoğan, “Kalkıyorlar yeri geliyor bakıyorsun imam hatibi savunuyor, biraz dürüst ol be! Başörtülü kızların üniversiteye girmesi olayında neden MHP ile beraber ortak hareket etmiştik onu engellediniz, biz el ele vereceğiz, siz bize güç verin yeni anayasa, temel hak özgürlüklerle, 12 Haziran'dan sonra bunların hepsini çözelim.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki mitinglerini Kartal’da tamamladı. Kartal Meydanı’nda halka seslenen Erdoğan, İsmet İnönü üzerinden CHP’ye yüklendi. İnönü’nün ezanı Türkçe’leştirdiğini dile getiren Erdoğan, “İnönü ezanı Türkçeleştirdi Menderes aslına döndürdü, aslına döndürdüğü için bay Kemal çıkmış 'Ezan okunuyorsa CHP sayesinde okunuyor' diyor. 12 Haziran'da gelin bunlara gümbür gümbür gereken cevabı verelim. Bu CHP camileri ahıra çeviren zihniyettir. Kalkıyorlar yeri geliyor bakıyorsun imam hatibi savunuyor. Biraz dürüst ol be! Başörtülü kızların üniversiteye girmesi olayında neden MHP ile beraber ortak hareket etmiştik, onu engellediniz? Biz el ele vereceğiz, siz bize güç verin yeni anayasa, temel hak ve özgürlüklerle, 12 Haziran'dan sonra bunların hepsini çözelim. Bu kararı siz vereceksiniz, ben Kartal'ı böyle görünce inanıyorum ki 12 Haziran'da sandıklar gümbür gümbür AK Parti diyecek.” şeklinde konuştu.

Kılıçadaroğlu’nun bir televizyon programında YÖK’ü kaldıracağı yönünde vaatte bulunmasını hatırlatan Erdoğan, “Geçenlerde bir televizyon programına çıktı 'YÖK'ü kaldıracağım’ diyor 30 dakika sonra ‘bedelli askerlikten gelecek parayı YÖK'e aktaracağım' diyor. Hani YÖK'ü kaldırıyordun ?kaldırılan şeye para nasıl aktarılır? YÖK'ün Anayasa ile ilgili olduğunu bilmiyor, biz Anayasa ile ilgili neler yaptığımızı ortaya koyduk 26 maddelik paketi çıkarttık ve milletim sana gümbür gümbür yüzde 58'le gereken cevabı verdi.” diye konuştu.

Eğitimde, sağlıkta yaptıklarını anlatan Erdoğan, kara tahta döneminin artık sona erdiğini akıllı tahtalarla okulların yeni bir döneme geçtiğini belirtti.
 
cihan



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs