En Sıcak Konular

Orgeneral Balanlı, Hasdal Cezaevi'nde

30 Mayıs 2011 18:38 tsi
Orgeneral Balanlı, Hasdal Cezaevi'nde

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Hasdal Askeri Cezaevi'ne sevk edildi.

Balyoz soruşturmasında Eskişehir'de ele geçirilen belgelerle ilgili savcıya ifade veren Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Balanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'na getirilen Balanlı, burada yaklaşık 1,5 saat kaldıktan sonra Hasdal'daki Askeri Cezasevi'ne nakledildi. cihan

Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklandı

''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında sevk edildiği nöbetçi mahkemece sorgulanan Orgeneral Bilgin Balanlı, tutuklanarak, işlemleri yapılmak üzere İstanbul Merkez Komutanlığına götürüldü.

İstanbul Merkez Komutanlığına bağlı sivil plakalı araçlarla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve soruşturma savcısı Hüseyin Ayar tarafından, tutuklanma istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Orgeneral Balanlı'nın sorgusu sona erdi.

Balanlı, yaklaşık 3 saat süren mahkeme sorgusunun ardından tutuklandı. Balanlı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde alınan yoğun güvenlik önlemlerinin ardından İstanbul Merkez Komutanlığına götürüldü. Balanlı'nın işlemlerinin bitmesinden sonra, muvazzaf askerlerin yattığı Hasdal Cezaevi'ne götürülmesi bekleniyor.

TUTUKLANAN EN YÜKSEK RÜTBELİ SUBAY

Sabah saatlerinde sivil plakalı iki askeri araç ve korumalarla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'ya, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Keçeci'nin eşlik ettiği görüldü.

Balanlı'nın İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından saat 10.00 sularında başlayan sorgusu, öğleden sonra saat 13.15 sularında sona erdi.

Sorgulamanın bitmesinin ardından korumaları ve kendisine eşlik eden Tuğgeneral Keçeci ile birlikte adliyenin yemekhanesinin bulunduğu bölüme geçen Balanlı'yı gören basın mensupları, sivil plakalı araçların da çalıştırılması ve yemekhane kapısına doğru yanaştırılması üzerine ''Balanlı'nın serbest bırakıldığına dair'' haberler geçti.

Fakat bir süre sonra Balanlı'nın serbest bırakılmadığı, tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Nöbetçi hakim Resul Çakır'ın yaklaşık 4 saat süresince dosyayı incelemesinin ardından sorguya aldığı Balanlı, 2 saat süren sorgusunun ardından akşam saat 19.15'de tutuklandı.

Adliye kapısında bekleyen basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle Balanlı'nın araca bindirilerek çıkış yapacağı güzergahta, çevik kuvvet ekiplerince güvenlik önlemi alındı. Görüntü alınmaması için araçların kapıya iyice yanaştırıldığı sırada adliyeden çıkarılan Balanlı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Balanlı ile birlikte sorgulara katılan avukatı Şeref Dede, tutuklanma kararıyla ilgili itirazda bulunacaklarını ifade etti.

Eskişehir'deki evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce adliyeye getirilen emekli Albay Hakan Büyük 29 Nisan'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli iki albay ve bir binbaşı 12 Mayıs'ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Hakim Albay Bülent Güncal ile Kurmay Albay Mehmet Erkorkmaz da 20 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Bugün tutuklanan Orgeneral Balanlı ile birlikte soruşturma kapsamında biri emekli toplam 7 subay tutuklanmış oldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen ''Ergenekon'' ve ''Balyoz Planı'' gibi soruşturmalar kapsamında bugüne kadar tutuklanan en yüksek rütbeli subayın, Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı olduğu kaydedildi. 

aa



Bu haber 1,263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs