En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit: CHP ve DSP'nin güç birliği mutlaka sağlanmalıdır

0 0 0000 00:00 tsi
DSP’nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, CHP ve DSP’in güç birliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini ifade ederek, "’CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir" dedi.

      Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Bülent Ecevit’in rahatsızlanmadan kısa bir süre önce, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerden ancak güçbirliği oluşturularak kurtulabileceği fikrini gündeme getirdiğine dikkati çekti. Rahşan Ecevit, açıklamasında şunları kaydetti:
      "CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir. Gerek komisyonlarda, gerekse genel kurulda çalışmalarını iki ayrı grup olarak fikir birliği içinde yürütmeleri, parlamentoda sol kanadın etkisini ikiye katlar. Türkiye’de her zaman var olan ama eyleme geçmek için fırsat kollayan irticanın ve bölücülüğün de yolunu keser.
      Ayrıca, bu sayede ülkemiz Avrupa Birliğinin ve Amerika’nın dayatmalarından kurtulur ve nüfusumuzun yarısına yakınını oluşturan işçilerimiz, çiftçilerimiz ve köylülerimiz rahat nefes alabilirler. Bu güç birliği Türkiye’yi bir çok konuda rahatlatacaktır.
      Parti ya da şahısları ilgilendirebilecek çıkarlar üzerinde durmak, tartışmak, dayatmalarda bulunmak ve en önemlisi bu işi geciktirmek, Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atar. Güç birliğinin sağlanması için halkımızın meydanlara taşıdığı kararlılığı takdir ve şükranla karşılıyorum. Bu düşüncelerimizi CHP ve DSP liderlerine de ulaştıracağım."


Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,851 µs