En Sıcak Konular

"Türkiye'de Kürt istilası" sloganına suç duyurusu

30 Mayıs 2011 17:52 tsi
Balıkesir bağımsız milletvekili adayı Serap Yeşiltuna, internet istesinde ve bilbordlardaki ilanları sebebiyle mahkemelik oldu.

 İnsan Hakları Derneği (İHD), Yeşiltuna'nın seçim kampanyasında kullandığı, "Türkiye'de Kürt istilası" ifadesi için suç duyurusunda bulundu. Yeşiltuna'nın internet sitesi, "Balıkesir'i PKK'dan kurtar" ifadesiyle açılıyor. Sitede ayrıca, "Türkiye Türklerindir, Balıkesir Balıkesirlilerindir" sloganları yer alıyor. "İstila" isimli görüntü de, "Türkiye'de Kürt sorunu yok, Kürt istilası var" sözüyle açılıyor.

İHD Balıkesir Şube Başkanı Kemal Teke, bu söylemin ayrıştırıcı bir nefret söylemi olduğunu, düşmanlığa teşvik ettiğini söyledi. Suç duyurusunda, bağımsız aday Yeşiltuna'nın, seçim çalışmalarını ırkçılık, ayrımcılık, insan hakları ve temel özgürlükleri ihlâl edecek aykırılıklar üzerinden yürüttüğünü, kültürel haklara yönelik mevzuatı çiğnediğini belirtildi.

SERAP YEŞİLTUNA KİMDİR?
Serap Yeşiltuna, 1980 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuduğu yıllarda, Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanlığı'nı yürüttü. İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Atatürk'ün Kürt isyanlarına karşı verdiği mücadeleyi belgeleriyle ortaya koyan tez çalışması, daha sonra "Atatürk ve Kürtler" adıyla kitap olarak yayınlandı. Kürt bölücülüğüne karşı araştırma ve yazıları gazetelerde yayımlanan Yeşiltuna, 20 Mart 2010 tarihinde, "Türk'ün Partisi" sloganıyla kurulan Ulusal Parti'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Genel seçimde milletvekili adayı olmak için bu görevinden istifa etti.

Cihan



Bu haber 907 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,900 µs