En Sıcak Konular

MHP Lideri Bahçeli: İktidar, lale ve sülale devri yaşıyor

30 Mayıs 2011 17:46 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti hükümetinin Lale Devri'ni aratmayacak bir ihtişam yaşadığını iddia ederek, "Cumhuriyet döneminin lale ve sülale devrini yaşıyorlar. Lale Devri'ni aratmayacak bir ihtişam, bir sultanlık, bir padişahlık rüyasınd

Bahçeli, Balıkesir'de düzenlenen mitingde partililere seslendi. Kuvayi Milliye Meydanı'na 1 saat gecikmeyle gelen Bahçeli, konuşmasına genel seçimin Türkiye'ye ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyerek başladı. Türkiye için dönüm noktası olacağını, milletin kaderinin belirleneceğini söyleyerek, herkesin mutlaka sandığa gitmesini istedi.
Seçimin adil, hilesiz, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapılmasını sağlama görevinin iktidara ait olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti'nin üçüncü dönem için milletten yetki istediğini hatırlattı. AK Parti'nin yeni yeni projelerle milletin karşısına çıktığını belirten Devlet Bahçeli, "Üçüncü dönemdeki söyleminin inandırıcı olabilmesi için son iki dönemini çok iyi tahlil etmek, anlamak, yorumlamak durumundayız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin son iki yıllık iktidarı döneminde Türkiye'nin hangi sosyal ve ekonomik problemleri çözülmüştür. Başbakan ve hükümetin sözcüleri, son dokuz yılda neler yaptıklarını anlatmak yerine, hangi sosyoekonomik sorunları çözemediklerini söylemek yerine, milletimizi avutan, gelecekte tekrar kandırabileceğine inanan bazı çıldırmış insanların çılgın projeleriyle tekrar söz sahibi olmak istiyor." şeklinde konuştu.

'İKTİDARA OY VERENLER İYİ DÜŞÜNSÜN'
Bahçeli, AK Parti'nin dokuz yıllık dönemde ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde ayrılıkçı rol oynadığını ileri sürdü. "Bir tarafta rant ekonomisi, öbür tarafta sadaka ekonomisi." diyen Bahçeli, şunları kaydetti: "Rant ekonomisinden beslenenler, servetlerine servet katanlar yeni bir AKP sermayesi ve zengini türetmiştir ama AKP'yi iktidar yapan, ona oy verenler başta olmak üzere vatandaşlarımızın hepsi yoksulluğa mahkum edilmiştir. AKP'ye oy veren vatandaşlarımız iyi düşünmelidir ve şöyle karşılaştırma yapmalıdır: 'Biz bütün gayretimizle yeni kurulmuş bir partiyi iki kez iktidar yaptık. Milletimize seçim beyannamemizde hükümet olarak şunları şunları vaadettik. Aradan geçen dokuz yılda yakınlarıma, akrabalarıma baktığımda AKP'ye oy veren vermeyen hiç kimse iş bulamamış, evinde aş kaynamıyor, gelir seviyesi düşmüş, hayat seviyesi yükselmemiş, toplum huzursuz, asayişsizlik altında boğulup kalmış. Öte yandan partililerime bakıyorum, bindiği at arabası yokken şimdi ciplerle geziyor. Bu nasıl iştir? Biz nereye gidiyoruz?' Adalet ve Kalkınma Partililerin, şimdi yeni bir slogan olarak 'Durmak yok, yola devam' sözüne aldanmadıkları takdirde, 'Sayın Genel Başkan, Sayın Başbakan, dur artık, yeter artık, git artık' demeleri lazım. Dokuz yıldaki özelleştirmelerle, TOKİ'nin marifetiyle yapılan konutlarla, arsa spekülasyonlarıyla, belediyelerdeki imar konularıyla bir avuç AKP'li, ileride yolsuzlukları sebebiyle yargıda veya Yüce Dîvan'da hesap verecek olan kişilerdir."
Türkiye'nin dokuz yıldır ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ileri süren MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi: "Ekonomik sıkıntılara el atmadan, derleyip toparlamadan Türkiye'ye barışı, huzuru, istikrarı getiremezsiniz. Onun için MHP, bu dönemde toparlanma ve onarım hükümetini kurmayı düşünüyor. MHP'nin iktidarında, dokuz yıllık AKP iktidarının tahribatını sıfırlayacak bir toparlanma ve onarım hükümetini size söz olarak veriyorum. Bunu yaparken yoksullukla mücadeleyi sürekli hale getirmemiz lazım. Bugünkü iktidar, yoksulluğun sürekli ve kalıcı olmasından, hattâ ve hattâ biraz artmasından yana. 'Devletin imkanlarıyla nasıl olsa yoksulları kullanıyorum ancak bunları bir paket beklentisiyle oy vermeye mecbur tutarsam, lale ve sülale devrindeki mutlu azınlığı daha iyi beslerim.' diye ihanete doğru giden bir anlayış içindeler. Onun için bu paket meselesine bir dur demek lazım."
Bahçeli, MHP'nin yoksulluğun istismarına karşı sosyal devlet anlayışıyla Hilâl Kart uygulamasını başlatacağını belirterek, bununla ilgili bilgi verdi. Partisinin Balıkesir milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra miting için karayoluyla Bursa'ya hareket etti.

Cihan



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs