En Sıcak Konular

YSK'dan MHP'ye olumsuz cevap

30 Mayıs 2011 16:30 tsi
YSK'dan MHP'ye olumsuz cevap "Hukuki açıdan yapılacak bir şey yok"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP'nin avukatı Hamit Kocabey'in 'Anayasa, yasa ve YSK kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması' yönündeki başvurusuna cevap verdi. YSK, seçim hukuku yönünden yapılacak bir işlem bulunmadığını bildirdi.

    MHP yöneticilerine ait kasetlerin kamuoyuna yansımasının ardından partinin avukatı Hamit Kocabey, YSK'dan kasetlerin 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için propaganda malzemesi olarak kullanılmasının önlenmesini talep etmişti. Başvuru dilekçesinde, 'Anayasa, yasa ve YSK kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması' istenmişti.

    Avukat Kocabey, dilekçede şöyle demişti: "Müvekkilim MHP'ye karşı seçim döneminde kullanılmak üzere organize bir suç örgütü tarafından hazırlanmış, bazı ses ve görüntü kayıtları internet sitelerinde yayımlanmış, müvekkil tüzel kişiliğin sayın genel başkanı ve yöneticilerinin tamamının istifa etmeleri için bütün basın yayın organlarından yer aldığı şekli ile şantaja maruz bırakılmışlardır. Bu tehditler ve şantaj günlerce sürerken faillerin bulunması için ve yayınların durdurulması için ilgili kurumların tedbir almadığı ve kayıtsız kaldığı gözlenmiştir. Müvekkil siyasi partiye karşı yapılan bu haksız saldırıların, bu saldırıları önlemekle görevli olanlarca kullanılması ve ilgili kurumları harekete geçirmemesi, seçim hukukunun temel ilkeleri olan eşitlik, dürüstlük, serbestlik ilkelerine aykırı olmasının yanında suçtur. Yeni seçim döneminde yapılacak yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması zorunludur. Anayasa, yasa ve başkanlığınız kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını, ilgili kişi, seçim kurulları ve tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz."

    MHP'nin başvurusunu değerlendiren YSK ise seçim hukuku yönünden yapılacak bir şey olmadığını bildirdi.

Cihan



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs