En Sıcak Konular

Terör örgütünden CHP'ye destek

30 Mayıs 2011 11:58 tsi
Terör örgütünden CHP'ye destek 

Terör örgütü PKK ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Hakkâri'den sonra Diyarbakır'da da CHP'yi destekleyecek.

Diyarbakır'da her eylemden sonra evleri ve esnafları tek tek gezen örgüt sempatizanları bu sefer CHP'ye destek için gezdi. Örgüt yandaşları iki gündür Diyarbakır'da esnafa, "Salı günü CHP mitingi var, kepenkleri açabilirsiniz, mitinge de gidebilirsiniz. Ama Çarşamba günü kepenkleri kapatacaksınız ve Erdoğan'ın mitingine gitmeyeceksiniz." şeklinde tehditlerde bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Hakkâri'de düzenlediği mitinge yaklaşık 5 bin kişi katılmıştı. Hakkâri'de bugüne kadar en fazla 200 oy alan CHP'ye terör örgütü PKK ile BDP'nin destek verdiği ortaya çıkmıştı. Bölgede AK Parti'nin miting düzenlemesinden rahatsız olan terör örgütün bunu engellemek için elinden geleni yapıyor. ÖrgütAK PartiGenel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkâri ve Şırnak'ta düzenlediği miting öncesi esnafı tehdit ederek kepenkleri kapattırmıştı. Başbakan'ın kepenkleri zorla kapatıldığını belirtmesi üzerine BDP'li yöneticiler esnafın kendi istediğiyle kapattığını iddia etmişti. Ancak Diyarbakır'da esnafa zorla kepenk kapattıran 6 olayın yaşandığı kısa süre önce basında yer almıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarınDiyarbakırİstasyon Meydanı'nda yapacağı mitinge terör örgütüinternetüzerinden de destek veriyor. Kendisine 'Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi' ismini veren bir grup halkı Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Diyarbakır'da protesto etmeye çağırarak, "AKP'nin elini kolunu sallayarak gelip halkımıza hakaret etmesine ve miting gerçekleştirmesine izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verdi.

Halkı tehdit eden ifadeler kullanan sözde inisiyatifin CHP için hiçbir ifade kullanmaması dikkat çekti.

Terör örgütü, "Amed kentimizde yaşayan tüm halkımıza, siyasal düşüncesi ne olursa olsun 'Ben insanım' diyen herkesiAKPfaşizmine dur demek için Kürt halkı üzerinde seçim rantı olarak uyguladığı katliama karşı durmak, teşhir etmek için 1 Haziran mitingine gitmemeye çağırıyoruz. AKP'nin imha, inkâr, tekçi ve katliamcı uygulamalarının hat safhada olduğu bugünden sonra AKP'ye oy veren, mitingine giden her bireyin eli Kürt halkının kanına bulaşmış olacaktır." denilerek halk doğrudan tehdit edildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde öldürülen terör örgütü mensupları için KCK'ın yas ilan etmesinden sonra başlattığı kepenk kapatma eylemine CHP de destek vermiş, Diyarbakır'daki seçim bürosunu kapatmıştı.

cihan



Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs