En Sıcak Konular

DSP, CHP'den 275 milletvekili istiyor

0 0 0000 00:00 tsi
'Solda birleşme' tartışmaları sürerken, DSP'nin istekleri CHP'yi çileden çıkardı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in, CHP Lideri Deniz Baykal’ı ziyareti ve kurmayların 5.5 saatlik çalışmasının ardından solda “psikolojik engel” ortadan kaldırılamadı. Baykal ve Sezer’in İzmir’de de bir araya gelmemesi umutları tükenme noktasına getirdi. Tarafları birbirinden uzaklaştıran formülün DSP kanadında dile getirilen “hakkaniyet ölçüsünde temsil” olduğu belirtiliyor.

“Hakkaniyet ölçüsü”nün bir anda “iki parti arasında eşit temsil” isteğine dönüşmesi araya mesafe koydu. DSP kanadından gelen “Listelerdeki adaylardan 275’i DSP’li isimlerden oluşmalı, her ilde DSP’li aday bulunmalı” söylemi, CHP kurmaylarının, “Başka emirleri var mı? Kapıya kilit vurup anahtarını da onlara verelim bari. Bu mantıkla bir seçim işbirliği olabilir mi? Neredeyse bizden Atatürk’ün partisini kapatmamızı istiyorlar” tepkiye neden oldu.

HAZİNE YARDIMI ENDİŞESİ

Mesafeyi açan bir başka sorun da, DSP kanadının CHP’ye, “Biz zaten yüzde 7 barajını geçiyoruz. İşbirliği yaparsak Hazine’den alacağımız trilyonlarca paradan vazgeçmiş oluruz” yaklaşımı CHP’de soğuk duş etkisi yarattı.

Liste pazarlığında DSP, adaylarının İstanbul’dan 6, İzmir’den 4 ve Ankara’dan da 2 olacak şekilde seçilebilecek sıralardan gösterilmesini istedi. En az 30 milletvekili çıkaracak kadar listelerde temsil ve 50 civarında ilde ise “fermuar yöntemi’ni talep etti.

Tan’ın önerisi fermuar yöntemi

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan 20 ilde CHP’nin sıfır milletvekili olduğunu, birçok ilde de tek milletvekili bulunduğunu belirterek, bu illerde DSP’li adayların da temsilen listelerde gösterilmesi gerektiğini savundu. Tan, diğer illerde ise “bir CHP’liye karşılık bir DSP’li aday” esasına dayanan “fermuar” yöntemini önerdi.

Halıcı DSP’nin yaygın temsilini istedi

DSP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı da, partisinin “bekleme pozisyonunun” halen devam ettiğini ve bu durumun bir-iki gün daha sürebileceğini ifade ederek, “Kimse küçük hesaplar yapmamalı, her kafadan bir ses çıkmamalı, bu bizim için de, karşı taraf için de geçerlidir. Belirli merkezler yerine her ilde DSP’lilerin temsilinin sağlanması önemli” dedi.

akşam
 
 
 
 
 
 



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,464 µs