En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım bırakıyor mu?

0 0 0000 00:00 tsi
Yıldızları transfer etmesi; Ulusoy'la kavgaları, iki kez görevi bırakması; 9 senede yaşadığı 4 şampiyonlukla Türk sporuna damgasını vuran isim.

     1998’den bugünlere
      Tarih 15 Şubat 1998. Ali Şen Yönetimi’nin aldığı olağanüstü kongre kararı sonucu başkanlığa aday olan iki isimden Aziz Yıldırım, rakibi Vefa Küçük’ü bir oy farkla geçip, Fenerbahçe Başkanlığı’nı üstleniyor. 13 Mayıs 2007. Yer İzmir Atatürk Stadı. Fenerbahçe bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edince, tribündeki Başkan Aziz Yıldırım gözyaşlarına hakim olamıyor. Bu, onun başkanlığı süresince yaşadığı 4. şampiyonluğu. Ama çok daha önemlisi, son şampiyonluğun, kulübün kuruluşunun 100. yılında elde edilmesi.
     
     Milenyum’un lideri
      Bir başka ilginç nokta ise, 4 şampiyonluğun da 2000’den sonra kazanılması. Yani Milenyum’un şampiyonu uzak ara Fenerbahçe. Tüm bu duygular birleşince, gözyaşlarını tutamıyor Yıldırım. Belki de başkanlıktaki 9 yılı gözlerinin önünde geçiyor. Neler yaşamadı ki, bu 9 yılda. Anelka, Ortega, Kezman, Appiah, Hooijdonk gibi dünya çapında ünlü isimler, Baliç, Revivo, Rapajc, Andersson, Rebrov, Sergen gibi yıldızları, kaç para olurlarsa olsunlar Fenerbahçe’ye kazandırmaktan bir an bile geri durmadı.
     
     Kimseye taviz yok
      Kulübünün haklarını savunurken, bir an bile geri adım atmadı. Bunun için federasyon başkanı Haluk Ulusoy’la sürekli kavga ederken, kulüpteki muhaliflerine karşı da acımasız davrandı. Tam 3 kez olağanüstü kongreye giderken, iki kez “Yetti artık, ayrılıyorum'' diyerek görevi bıraktı ancak yoğun baskılara, taraftarın “Bizi bırakma Başkan'' diyerek yürüyüşler düzenlemesine dayanamayıp geri döndü. Fenerbahçe’nin son 9 yılına damgasını vuran Yıldırım’ın gözyaşları, belki de tüm bu duyguların karışımıydı.
     
     Bırakıyor mu?
      Şampiyonluğun ilanının ardından Fenerbahçe camiasında Başkan Aziz Yıldırım’ın görevi Ali Koç’a bırakacağı söylentileri dolaşmaya başladı. Trabzon maçının bitimiyle birlikte gözyaşlarına boğulan Yıldırım’ın bu kararını Ankaragücü karşılaşmasının sonunda açıklayacağı ileri sürüldü. Yıldırım, oluşturulan sistemin çökmesinin kolay, ilerletilmesinin zor olduğunu söylemiş ve kendisinden sonra görevi devralacak kişinin tüm zamanını kulübe ayırması gerektiğini dile getirmişti. Koç’un da bir süre önce, önümüzdeki sezonlarda Fenerbahçe’de zamanının büyük bölümünü ayıracağını açıklaması, bu söylentileri güçlendiren gelişmeler olarak değerlendirildi.

Fanatik



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs