En Sıcak Konular

Oktay Vural'dan ilginç tepki

29 Mayıs 2011 09:49 tsi
Oktay Vural'dan ilginç tepki 

Star'a yapılan saldırıyı kınamak yerine ‘hadlerini bilsinler' dedi.

MHP'li Oktay Vural'dan Star'a yapılan saldırıyı kınamak yerine, “Herkes haddini bilmeli” açıklaması geldi. Saldırının arkasında duran Vural: Bazen insanların tepki duyması kaçınılmaz oluyor.

Ülkü Ocaklarına bağlı bir grubun Star Gazetesi'ne yaptığı saldırıyı değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, saldırının arkasında durarak, “MHP olarak herşeyi not alıyoruz. İnsanlar derin bir infial içinde. Sonucun böyle olması beklenen birşey” dedi. Show Tv'de yayınlanan ‘Seçim Özel Doğruya Doğru' programına katılan Vural'ın, “Öfkenin sokağa taşması tehlikeli değil mi, taşmaması için ne yapmak lazım?”, “Şiddetin sokaklara taşmaması için de siz tabanınıza gerekli uyarıları yapacaksınız sanırım?” şeklindeki sorulara “Herkes haddini bilmeli” şeklinde yanıt vermesi dikkat çekti. Vural sorulara şu yanıtları verdi:

İstemediğimiz sonuçlar doğabilir

Star Gazetesi'ne Ülkücüler tarafından bir saldırı oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Öfkenin sokağa taşması tehlikeli mi, taşmaması için ne yapmak lazım?

Olay nasıl gelişti bilmiyorum ama bir hareketin onuruyla oynanmaz. Herkes haddini bilsin. Partilerin, insanların onuru vardır. Siyasi patronlarının istekleri, arzuları, projeleri uğruna insanların onurunu yok eden davranışlar karşısında, insanların tepki duyması kaçınılmaz oluyor. Bizim de arzu etmediğimiz hususlar bunlar. Yani bu kadar saldırırsanız, bu milletin bu kadar milli kimliğiyle oynarsanız, teröristler için bu kadar gözyaşı dökerseniz,AtatürkCumhuriyeti'ni bu kadar yok etmeye çalışırsanız üzerine üzerine giderseniz ne olacak peki? Bu kadar esnafa, sivil topluma baskı, medyaya, siyasi partilere baskı var. Bu kadar baskı sonucunda vatandaşların tepkilerini dile getirmesi ve maalesef istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. Bu bakımdan o köşesinde yazıyı kullanan kişi her şeyden önce haddini bilmeli. Bu konuda duyulacak bir tepkiyi ve medyanın bunları kullanarak insanları birbirine ajite etmesini, birbirlerine kırdırmasını açıkçası belki de bekledikleri bir sonuç. Bunlarda tahrik ederek bir sonuç elde etmeye çalışıyorlar. Bununla ilgili MHP olarak biz her şeyi not alıyoruz. Ama gerçekten bu konuda kişilerin, kurumların bu kadar haksızca, fütursuzca oyun oynanmasına yönelik insanların da derin bir infial içinde olduklarını ben hatırlatmak istiyorum. Sonucun böyle olmamasını temin etme görevi de bu kalemlerini silah gibi, gayri ahlaki şeyleri yazmakta kullananlarda olduğunu düşünüyorum.

Yazı yazmak da bir bakıma terör

Şiddetin sokaklara taşmaması için de siz tabanınıza gerekli uyarıları yapacaksınız sanırım?

Biz bu şekilde ajitasyonlarla toplumun bir yerlere gelmesini temin edersek, bunun doğru olmadığını düşünürüz. Ama böyle bir konu da, şunu uyarmak istiyorum ki, insan hakları, insan onuru ve kurumların onuru vardır. Bu onurla oynamak her ne kadar istemesek bile, insanları bu şekilde tepkilere doğru itmiş olabilir. O bakımdan dikkatli olunması gerekir. MHP olarak bu kadar tahriklere rağmen, saldırılara rağmen Sayın Genel Başkan hala hukuk çerçevesinde ‘Başbakan bunu yapanları bul' diyor. Tüm bu olaylar olurken, her zaman için makulu savunan bir parti olarak, böyle bir konuyu yazı malzemesi yapanların kalemlerini silah gibi kullanmamalarını tavsiye ediyorum. O da bir bakıma terör. O da yazarak bir terör. Bu tür tahriklerin herkese zararı var. Herkes bu bakımdan haddini bilmeli.

star



Bu haber 1,015 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,322 µs