En Sıcak Konular

'Haberal'ın Zonguldak'tan aday gösterilmesi kabul edilemez'

28 Mayıs 2011 22:52 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ''sayın Haberal'ın aday olmasına bir şey diyeceğimiz yok ama Ecevit'in milletvekili olduğu yerden aday olması kabul edilemez'' dedi.

Seçim çalışmaları için Düzce'ye gelen Türker, Kaynaşlı ilçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Türker, ardından kent merkezine gelerek seçim otobüsünden halkı selamladı.

Yerel bir televizyonda canlı yayına katılan Türker, program öncesinde yaptığı açıklamada, CHP'nin Zonguldak'tan Mehmet Haberal'ı milletvekili adayı göstermesinin doğru olmadığını öne sürerek, ''Bu konuda CHP, çok acımasız bir siyaset yolu izliyor. Bu acımasız siyasetlerden bir tanesi bize yöneliktir. Bu konuda özellikle sayın Haberal'ın aday olmasına bir şey diyeceğimiz yok ama Ecevit'in milletvekili olduğu yerden aday olması kabul edilemez. Bunu tasvip etmiyoruz. CHP'nin ne pahasına olursa olsun seçimi kazanmak amacıyla yaptığı bu yanlışları tasvip etmiyoruz'' diye konuştu.

Türker, Türkiye'nin seçimlerle birlikte büyük bir karmaşanın içine çekilmek istendiğini ifade ederek, ''AKP'nin 2023 diye önüne koyduğu vizyon, Türkiye'nin gelişme vizyonu değil, Türkiye'de çok eşliliği öngören bir vizyondur'' dedi.

Türkiye'nin bölünmesi için ne lazımsa yapıldığını öne süren Türker, bu bölünmenin altyapısını dış güçlerin ve içerideki işbirlikçilerin el ele vererek gerçekleştirdiğini savundu.

Türker, medyanın seçimlere yalnızca AK Parti, CHP ve MHP giriyor gibi gösterdiğini iddia ederek, ''Bu seçimde halk, halkın partilerini seçecek. Bugün Türkiye'de Atatürk milliyetçiliği artık suç sayılır denen noktada. Biz demokratik solcular Atatürk milliyetçiliğimizi, sosyal anlayışımızı ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma anlayışımızı sürdüreceğiz'' dedi.

Anket şirketlerinin açıkladıkları oy oranlarının tam manası ile gerçeği yansıtmadığını ve iktidar partisinin oy oranının her geçen gün düştüğünü gördüklerini belirten Türker, şöyle konuştu:

''Şu anda yüzde 20 civarında oy oranına düştüğünü görüyoruz. CHP yüzde 20'lerde, MHP ise yüzde 10.5-12 arasında gidip geliyor. Geriye kalan yaklaşık yüzde 40 oranında oyun yüzde 15'i ise diğer partiler. Geri kalanı ise kararsız. Bu kararsızlardan beklediğimiz oyu alırsak en az yüzde 14. Bizim hedefimiz ilk etapta yüzde 14'tü yalnız son 3-4 gün içinde CHP'nin Van'daki konuşmaları, Hakkari'de bayrak kullanılmaması, Atatürk milliyetçiliğinin arka plana itilmiş olması, laikliğin tartışılır hale getirilmiş olması, özellikle Anayasanın 174. maddesindeki devrim yasalarından birisi olan tekke ve zaviyelerin kaldırılmasının bir hata olarak CHP adayı tarafından belirlenmesi, bugüne kadar Dersim isyanı veya Dersim katliamı olarak nitelendirilen olgunun bir yüzleşme ve hesaplaşma olarak CHP tarafından bildirgesine konulması, Türkiye'nin ortak değerlerini ulusal bütünlüğünün harcını yok edecek bir yaklaşım oluşu dolayısıyla halkın eğilimi değişmeye başladı. Bu yüzden oy kayıpları yaşadılar ve bizim hedefimizi yüzde 20'lere çektiler.''

Türker, kent merkezindeki seçim çalışmalarının ardından Akçakoca'ya geçerek burada da vatandaşlarla buluştu.



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs