En Sıcak Konular

Yassıada 'demokrasi ibret müzesi' oluyor

28 Mayıs 2011 16:45 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Yassıada'yı inşallah önümüzdeki yıllarda demokrasi ibret müzesi yapacağız'' dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İzmir Şubesinin Hilton Otel'deki 5. kuruluş yıl dönümü yemeğine katılan Günay, konuşmasında, iktidarları süresince Türkiye ekonomisinin kararlı ve istikrarlı büyüme sürecine girdiğini söyledi.

Atatürk'ün Samsun'a çıktığında dile getirdiği memleketin durumunun, 80 yıl sonraki Türkiye'de neredeyse aynen geçerli olduğunu ifade eden Günay, ''Allah'a şükürler olsun ki iktidarı aldığımızdan beri sadece kendi halkımızın haklarını korumuyoruz, komşularının da haklarını koruyoruz. Bunu, batma noktasına gelmiş ekonomiyi dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline getirerek yaptık'' dedi.

Günay, Türkiye'yi, öz değerlerden kopmadan evrensel hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Siyaseti, kendi koltuğunu korumak olarak değil, milletin refah seviyesini artırmak olarak görüyoruz. 10. yaşını henüz doldurmamış bir parti olarak 12 Haziran'dan sonra da ülkeyi yönetmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

İzmir'in önceki EXPO adaylığını, kazanan kent açıklanmadan önce iktidar partisine kapatma davası açıldığı için kazanamadığını dile getiren Günay, İzmir ve çevresinin gelişimine katkısı olacak EXPO adaylığının, başarıyla sonuçlanması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini anlattı.

Atlas Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince Buca Tenis Kulübünde düzenlenen ''İzmir ve İleri Demokrasi'' adlı toplantıya da katılan Günay, 27 Mayıs 1960'dan günümüze askeri müdahale ve darbelerin, demokrasiyi kesintiye uğrattığını anlattı.

Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'nın bakanlığına devredileceğini açıkladığını hatırlatarak, ''Bunun için Başbakan'a minnettarım. Yassıada'yı inşallah önümüzdeki yıllarda demokrasi ibret müzesi yapacağız'' dedi.

12 Eylül sürecinde sağ sol bütün derneklerin kapatılırken, TÜSİAD'ın kamu yararına dernek ilan edildiğine değinen Günay, bunun dikkati çekici olduğunu, gençlerin tarihi iyi okuması gerektiğini ifade etti.

Günay, 1982 Anayasası'nın ardından yapılan seçimlerde Turgut Özal'ın kurduğu ve diğer partilere göre sivil bir hareket olan partinin birinci olduğunu ifade ederek, ''Biz, Turgut Özal'ın anlayışını mükemmelleştirdik. Toplumu kapsayıcı olduk. İzmir de tarih boyunca demokrasi geleneğine, ilericiliğe sahip çıkmıştır. Normal olarak İzmir'den bizim birinci parti çıkmamız gerekir. Çünkü Türkiye'de ilerici ve halkçı hareketle Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma hareketini, biz temsil ediyoruz'' diye konuştu.

Seçimin ardından yeni anayasa için çalışmaların başlayacağını belirten Günay, böylece tam demokrasiyle Cumhuriyet'in 100. yılına gidileceğini sözlerine ekledi.

A.A.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs