En Sıcak Konular

İşte yeni dünya düzeni

28 Mayıs 2011 16:16 tsi
İşte yeni dünya düzeni Facebook'un 27 yaşındaki patronu Mark Zuckerberg, G8 zirvesinin ilk gününde dünya liderlerinin yer aldığı yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Paris'te düzenlenen ve internet dünyasının en güçlü 1000 patronunu ilk kez bir araya getiren e-G8 Forum'da Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 'evrensel değerleri ve fikri hakları koruyan minimum sınırlama getirilmeli ' önerisine karşı sektör temsilcileri, 'mümkün olduğu kadar sınırlamaktan uzak durun' görüşünü savundu.

Zirveden çıkacak önerileri 26-27 Mayıs'ta Fransa'nın Deauville kentinde yapılacak toplantıya sunacak ekipte, Google'ın patronu Erik Schmidt, Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Orange/France Telecom'un patronu Stephane Richard, Rus Digital Sky Technologies'in patronu Yuri Milner, Japon Rakuten Inc. Patronu Hiroshi Mikitani ve e-G8 Forum'unu organize eden Publicis'in patronu Maurice Levy yer alıyor.

Levy, Forum'un akşam yapılacak toplantısında Deauville'e götürülecek raporun tartışılacağını, internetin sınırları konusunda ortak bir fikre ulaşılmasa da, buradan çıkacak önerilerin önemli başlıklarının liderlere sunulacağını söyledi. Levy, "Buradan çıkacak önerileri hızlı bir şekilde rapora dönüştüreceğiz. 5-6 önemli öneri seçilecek. Sonuç raporu uzlaşma ile bitmek zorunda değil. Ama şunu söyleyebilirim ki internet dünyasının temsilcileri Sarkozy'nin konuşmasını beklenenden iyi buldu. Siyah, beyaz, hatta gri görüşler var. Hepsinin temel argümanlarına yer vereceğiz" dedi.

ZUCKERBERG: ARAP DEVRİMİNİ FACEBOOK DEĞİL HALK YAPTI

Foruma kot pantolon, yeşil tişört ve spor ayakkabı ile gelen 27 yaşındaki genç milyarder patron Zuckerberg "Arap devrimleri diğer web siteleri de kullanılarak yapılabilirdi. Herhangi bir şirket için bu kadar büyük bir rol üstlenmek çok büyük bir ukalalık olurdu. Facebook bunun için ne gerekliydi, ne de yeterliydi. Bence Facebook'un rolü abartılıyor. Belki küçük bir katkısı olmuştur ama bu devrime Facebook devrimi demek doğru değil. Tunus ve Mısır'daki devrimler halkın kendi kararlılığı sayesinde olmuştur" dedi.

"FACEBOOK'U 13 YAŞA AÇMA PLANI YOK"

Zuckerberg bir haftadır tartışılan 'Facebook 13 yaşından küçüklere açılacak mı?' tartışmasına da açıklık getirerek, 'Bu konuda yanlış anlaşıldım. Eğitim ile ilgili bir toplantıdaydım ve bana Facebook'un ilk ve ortaokul çocuklarının eğitiminde ne zaman kullanılacağını' sordular. Ben de bu konuda yasal engel olduğunu, 13 yaşından küçüklerin Facebook kullanmasının yasak olduğunu söyledim. Tartışma bundan ibarettir. Bu konuda hayati bir talebimiz ya da acil bir planımız yok' diye konuştu.



Bu haber 1,692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs