En Sıcak Konular

Ya yabancı istihbaratlar şantaj yaptıysa?

28 Mayıs 2011 14:42 tsi
Ya yabancı istihbaratlar şantaj yaptıysa? "Milletvekilleri, bürokratlar, Türkiye'yi yöneten üst düzey yetkililer gibi kişilerin kasetleri yabancı güçlerin istihbarat birimlerinin elindeyse, bunu şantaj yaparak bizim hangi yetkilimiz üzerinde baskı aracı olarak kullanmıştır?"

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bazı yöneticileri hakkında çıkan kasetlerle ilgili, "Acaba kaç kişinin daha kaseti var?" sorusunu yöneltti. Kaset olayının milli güvenliği ilgilendiren boyutunun da bulunduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Milletvekilleri, bürokratlar, Türkiye'yi yöneten üst düzey yetkililer gibi kişilerin kasetleri yabancı güçlerin istihbarat birinin elindeyse, bunu şantaj olarak kullanım bizim hangi yetkilimiz üzerinde baskı aracı olarak kullanmıştır? Bunların tespit edilmesi gerekiyor." dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, milletvekili adaylarıyla birlikte Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda esnafı ziyaret etti. Bir kafede çay içerek esnafla sohbet eden Kurtulmuş, MHP yöneticileri hakkında çıkan kaset olayını değerlendirdi. Kaset skandalının iki yönü bulunduğunu belirten Kurtulmuş, birincisinin kasete muhatap olan insanların bireysel ahlaksızlıklarıyla ilgili olduğunu, ikincisinin ise siyasal ahlaksızlık olduğunu belirtti. Artık siyasetin kasetler dosyalar üzerinde yapılmaması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Siyasi partiler projelerini, programlarını ortaya koymalıdır. Rekabet dili üzerinden siyaset yapılmalıdır. Kasetler üzerinde yapılan siyaset düşmanlık siyasetidir. Bunu çok yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Meselenin hiç konuşulmayan bir başka yönü daha olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Belki bazı kişiler hakkında kasetler yapılmış. Acaba kaç kişinin daha kaseti var? Bunun devletin güvenlik birimleri tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor. Deniz Baykal'a yapılan kaset olayıyla ilgili tüm sorumluların ortaya çıkarılması gerekirdi, üzerinden bir yıl geçti. Bir kaset olayı varsa milletvekilleri, etkili bürokratlar, Türkiye'yi yöneten üst düzey yetkililer gibi kişilerin kasetleri yabancı güçlerin istihbarat birinin elindeyse, şantaj olarak kullanım bizim hangi yetkilimiz üzerinde baskı aracı olarak kullanmıştır. Bunların tespit edilmesi gerekiyor. Kaset meselesini magazinsel olayı olarak ele alıyoruz. Olayın çok ciddi boyutları vardır. Bizim insanımızın uluslararası bir takım güçlerin şantajlarına muhatap olup olmadığını bilmiyoruz." ifadesini kullandı.

'TERÖR DAĞDA DEĞİL, PARLEMENTODA ÇÖZÜLÜR'

Son dönemde artan terör olaylarını da değerlendiren Kurtulmuş, bütün toplumsal ayrışma noktalarının ileri bir demokrasi programıyla çözmek durumunda olduklarını aktardı. Bunun yapacağı yerin parlamento olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı: "Bu iş sokakta ya da dağda çözülecek değildi. Bir takım terör çevrelerinin işlerinin ortadan kaldırılması onların bir takım karanlık yolları sapmasının önleminin yolu ileri bir demokrasiyi tesis etmektir. Türkiye'de herkesin eşit ve özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek gerekiyor. Seçim atmosferinde milletimizin terör olaylarına pirim vermeyecek kadar sağduyulu olduğuna inanıyorum."

Cihan



Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs