En Sıcak Konular

''27 Mayıs CHP zulmünün resmi belgesidir!''

27 Mayıs 2011 21:26 tsi
''27 Mayıs CHP zulmünün resmi belgesidir!''

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da halka seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları için bugün Aydın'daydı. Aydın'da partisince düzenlenen seçim mitinginde halka seslenen Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs'ın CHP zulmünün resmi belgesi olduğunu söyledi ve merhum Adnan Menderes'in memleketinde Menderes'i rahmetle andığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "Maalesef Adnan Menderes'i iki arkadaşıyla beraber 27 Mayıs 1960'da idam ettiler. Burada kendi memleketinde, yol arkadaşlarıyla beraber Menderes'i anmadan konuşmaya başlamayamam. Hepsinin mekanları cennet olsun.

Merhum hapisteyken en çok Aydın'ı özlemiş, Çine çayını özlemiş. Hayırlısıyla bu işten kurtulayım oturacağım Çine çayının kıyısına, söğüt ağaçlarının yeli yüzüme vursun, onu hissedeceğim demiş. Ama bunu bile çok gördüler Menderes'e.

Adnan Menderes ve arkadaşları 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" diyerek iktidara geldi ve CHP'nin otoriter yönetimini alt üst etti. Neydi Menderesin suçu? Ekonomik, siyasal, sosyal ve diplomatik olarak yüksek seviyelere çıkartmak mı? Milletin gönlünde iz bırakması mı?

İnönü ezanı 'Tanrı Uludur'a çevirdi. Menderes 'Allahu Ekber'e çevirdi. Bu mudur suçu? Üstünlerin hukukuna, yasakçı bürokrasiye karşı çıktı, bu mudur suçu? Milletin sofrasındaki buğdaya, tarlasındaki pamuğa göz koyan, milletini aşağılayan, milleti böçek gibi gören CHP zihniyeyine karşı çıktı. Bugün değişen bi şey var mı? Bugün benim milletime "göbeğini kaşıyan adam", "bidon kafalı" diyorlar. "Bu milletin yüzde 60'ı aptaldır" diyorlar. Bu CHP zihniyetidir.

27 Mayıs Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir lekedir. Acı bir yaradır. 27 Mayıs, CHP zulmünün gözü kara bir şekilde insanların canına kıydığının resmi belgesidir. 27 Mayıs'ı unutmadık, bu millet unutmadı. Bu millet 27 Mayıs'ı unutmayacak ve unutturmayacak. Bu ülkede bir daha 27 Mayıs'lara izin vermeyeceğiz.

Tüm Türkiye'ye açık yüreklilikle, bize Menderes'in akıbetini hatırlatan CHP yönetimine sesleniyorum. Bize idam sehpasını hatırlatanlara sesleniyorum. Bizi Yüce Divan'la tehdit eden MHP'ye sesleniyorum. Gafillere sesleniyorum. Biz Menderes gibi bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. Biz milletin yoluna canımızı koyarak çıktık.

KILIÇDAROĞLU'NA "İSTİFA" BAHÇELİ'YE "PÜSKEVİT" YANITI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün İstanbul'da söylediği "AK Parti'nin oy oranı düşerse istifa etsin eğer CHP'nin oyları düşerse genel başkanlığı bırakırım" sözlerine Aydın mitinginde yanıt verdi. Erdoğan, "Şimdi ne dedi Kılıçdaroğlu, çok zeki ya, çok kıvrak ya, dedi ki (Kimin oyu azalırsa o çekilsin). Yine iktidara talip değil. Yapma be. Hala iktidara talip değilsin. Demek ki bunun iktidar olma gibi bir derdi yok. Kendini muhalefette kalmaya hazır görüyor. Ama biz milletimizle çok daha güçlü geleceğiz 12 Haziran akşamında" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Diyor ki sayın Bahçeli, 'Fakir çocuklar vitrinlere bakıyor, püskevit istiyor' diyor. Yahu sayın Bahçeli, sen bu halkın arasına hiç karışmadın, ben sana gerçeği söyleyeyim. Benim gittiğim yerlerde çocuklar yanıma geliyor, Hakkari'de bile bana şunu söylüyor: 'Başbakan amca bana bilgisayar verir misin' diyor. Hem de bilgisayarın da ötesine gidiyor, 'lap top' diyor. Buraya ulaştı.

Bilişim teknolojisi sınıfları bizimle açıldı. Bilgisayar okullara bizimle girdi, internet bizimle girdi. Kitapları ücretsiz verdik mi? Peki Bahçeli sen niye vermedin? Niye bilgisayarları okullara sokmadın? Senin zamanında bilgisayar yok muydu dünyada? Türkiye'de bilgisayar yok muydu? Sayın Bahçeli, duman ettin bizi duman.''

Sosyal güvencesi olmayanlara, erkek çocuklara ilköğretimde 30 lira, kız çocuklara 35 lira verdiklerini, ortaöğretimde erkek çocuklara 45, kız çocuğa 55 lira verdiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Bahçeli siz niye vermediniz? Bunları anlatın herkese. CHP'lisine, MHP'lisine de anlatın. Şimdi Allah aşkına ben şimdi burada konuşurken, sayın Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye hakaret ettim mi? Sadece eksilerini söylüyorum. Bunları bütün halkımın bilmesi lazım. Ne yapmış, ne yapmamış bilmesi lazım. Bakınız bütün bunların yanında şimdi bir müjde, nedir o? Artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Akıllı tahtaya geçiyoruz. Bilgisayar donanımlı akıllı tahta. Fakat bununla kalmıyoruz. Bütün çocuklarımıza bir elektronik kitap veriyoruz. Dört yılda bütün okullarımızı akıllı tahtayla donatacağız. Dört yıl içinde bütün yavrularımıza bu elektronik kitapları vereceğiz. Fakir zengin ayrımı yapmaksızın bütün yavrularımıza vereceğiz. Püskevit yerine bundan veriyoruz.''

Bahçeli döneminde insanların hastanelerde rehin kaldığını ifade eden Erdoğan, artık sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların çilesinin sona erdiğini söyledi.

haberturk



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,569 µs