En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Millet, Menderes'i unutmadı

27 Mayıs 2011 19:21 tsi
Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "27 Mayıs" ihtilalinin 51. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "O zaman Merhum Menderes, 'Yeter söz milletin' demişti. Aradan bu kadar zaman geçti hala söz milletin değil. HAS Parti iktidara geldiğinde

Partisi'nin Niğde mitinginde halka hitap eden Kurtulmuş, darbe yapanların unutulduğunu, ancak darbe mağdurlarının unutulmadığını belirterek, şunları söyledi:

"1960 ihtilalinin adını, Yassıada komutanının adını hiç hatırlamıyorsunuz. Menderes'i, Polatkan'ı ve Zorlu hatırlanıyor ama o günün muktedir zalimlerini millet hiç hatırlamıyor. Siyasetçinin vazifesi sadece darbelerin yıl dönümlerini hatırlamak olmamalıdır. Eğer darbelerle hesaplaşmak istiyorlarsa 12 Eylül'le, 27 Nisan, 12 Mart, 28 Şubat'la da hesaplaşmak zorundadırlar. Hiç kimsenin aklının ucundan bile geçiremeyeceği bir şekilde ihtilal yapılmasını önlememiz lazımdır."

12 Eylül'ün bütün siyasi rejiminin değiştirileceğini, milletin sistemin sahibi olacağını bildiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Bugün Menderes'i yeniden anıyoruz. Yeter söz milletindir. Türkiye'de söz yeterince milletin midir? Halkın mıdır? Bu şehrin kalkınma kararlarını siz mi alırsınız? İşte HAS Parti diyor ki, 1950 yılında söylenen (yeter söz milletindir) sözünü, söz olmaktan çıkaracağız ve sistemin sahibi bizzat milletin kendisi olacaktır."

Kurtulmuş, "AK Parti'nin hayali İstanbul'u Manhattan yapmaktır. Bizim hayalimiz ise Nevşehir'de, Niğde'de çalışan işsiz kardeşimle, Hakkari'deki çoban kardeşimin hepsinin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir Türkiye'yi kurmaktır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs