En Sıcak Konular

Eskiden 'hart hurt' derler, hükümetler yıkılırdı

27 Mayıs 2011 17:29 tsi
Arınç, Türkiye'nin mafyadan hesap sormayı AK Parti döneminde gördüğünü belirterek, "Anayasada darbecileri koruyan hükmü artık bıçakla kazıdık. Bundan sonra darbe ve cuntacılık yok. Bundan sonra demokrasi var. " dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 27 Mayıs'ın bir acının yıldönümü olduğunu söyledi. Arınç, Türkiye'nin mafyadan hesap sormayı AK Parti döneminde gördüğünü belirterek, "Anayasada darbecileri koruyan hükmü artık bıçakla kazıdık. Bundan sonra darbe ve cuntacılık yok. Bundan sonra demokrasi var. " dedi.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde vatandaşlara hitap eden Bakan Bülent Arınç, "Bugüne kadar üflesen giderlerdi. Kaşını çatardı birileri, korkusundan şapkasını alıp kaçarlardı. Eskiden 'hart hurt' derlerdi hükümetler yıkılırdı. Biz çok şükür bir defa geldik. Topla tüfekle bizi yıkamıyorlar. Yalanlarla, hilelerle, desiselerle yıkılmadık. Biz ondan, bundan, şundan değil sadece Allah'tan korkuyoruz. " dedi.

Türkiye'nin, mafyadan hesap sormayı AK Parti döneminde gördüğünü dile getiren Bakan Arınç, şöyle konuştu: "Mafya ile mücadeleyi, darbecilerden hesap sormayı AK Parti'de gördüler. Bugün cuma hutbesinde İstanbul'un fethini anlattı hoca. Onu elbette kutlayacağız ama bugün bir acının yıl dönümüdür. 27 Mayıs 1960 üzerinden 50 yıl geçmiş. Demokrat Parti (DP) iktidarının askeri darbe ile yıkılmasının yıl dönümü. Acının yıl dönümü. İhanetin yıl dönümü. Seçilmiş hükümetleri darbe ile düşürenlerin 'başardık' diye sevinenlerin sonunda milletten yüz bulamayanların yıl dönümü. Bir yıl sonra da 3 tane kahramanın asılarak şehit edilmesinin yıl dönümü. Siz Menderes'i sevmiyor musunuz? Fatin Rüştü Zorlu'yu sevmiyor musunuz? Bu darbeyi yapanlar 10 yıllık hükümeti devirdiler. Hükümetin kabahati çok büyüktü. Halkıyla bütünleşmişti. Hükümetin kabahati çok büyüktü. Çünkü CHP döneminde 1932 ile 1950 arasında tam 18 yıl minarelerden Allahuekber denmemişti. Dp iktidara geldi, ilk icraatı minareden Allah-u Ekber sesleri duyuldu. "

"DARBECİLERİ KORUYAN HÜKMÜ BIÇAKLA KAZIDIK"

CHP'nin, 61 yıldır iktidara gelemediğini ifade eden Bakan Arınç, şöyle devam etti: "1950'de çok partili siyasi hayata girdiğimiz gün CHP yıkılmıştı. 61 yıldan bu yana CHP tek başına iktidara gelemiyor. 2 aylık, 2 yıllık koalisyonlar orda. 3-4 tane bakanlık, yapabildiği bu. Ama millet Dp'yi bir kere getirdi. Onun izinden gidenleri her zaman iktidar yaptı. 60 darbesinin, 80 darbesinin izlerini silen AK Parti'nin kahramanlık günüdür. 12 Eylül darbesinden sonra yapılan anayasada geçici 15. maddeye 'darbeyi yapanlar sorumlu tutulmazlar, yargılanmazlar, hiç bir kararları tartışılmaz diye' kendilerini savunmak için madde koyanlara AK Parti hem Meclis'te 336 milletvekili ile dersini verdi. Hem de siz yüzde 58 ile Türkiye genelinde buna 'evet' dediniz. Anayasada darbecileri koruyan hükmü artık bıçakla kazıdık. Bundan sonra darbe ve cuntacılık yok. Bundan sonra demokrasi var. "

cha



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs