En Sıcak Konular

Dikkat! Hafta sonu yağış kapıda

27 Mayıs 2011 10:25 tsi
Hava sıcaklığı düşüyor ve yağmur geliyor. Meteoroloji'den son haberler...

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batısı ile bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bildirdiğine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur,Adanave Mersin'in iç kesimleri), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile öğle saatlerinden sonra Edirne, Bilecik ve Sakarya çevreleleri, gece saatlerinde doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Mersin ve Adana'nın iç kesimleri, akşam saatlerinde Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Karaman ve Niğde çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Van, Bitlis ve Ağrı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs