En Sıcak Konular

AK Parti'nin başarı sırrı: Hücre örgütlenmesi

27 Mayıs 2011 09:50 tsi
AK Parti'nin başarı sırrı: Hücre örgütlenmesi
Mitingler, seçmen ziyaretleri vs. klasik yöntemlerin dışında AK Parti Hatay'da 'hücre çalışması' da yapıyor...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Seçimin nabzını tutmak için Hatay'daydım.
Etnik ve dini yapısı son derece renkli, hatta bu yüzden 'Hazan, Çan, Ezan' üçlemesi yapılan Hatay'da kıran kırana bir yarış var. Referandumdaki evet hayır farkı sadece iki puandı. 10 vekil çıkaran şehirde AK Parti'nin 5, CHP'nin 3, MHP'nin 2 vekili var.
AK Parti'nin yeni hedefi 6 vekil çıkarmak. 6. sırada bir kadın adayları var ve şehir tarihinin tek kadın vekilini Ankara'ya yollamak istiyorlar. Ama CHP de iddialı. MHP'nin de doğal bir tabanı var. Ancak son olaylar yüzünden herkesin kafası karışık. Ayrıca 'ülkücü' kimliği ile bilinen bazı isimleri AK Parti'ye kaptırmışlar.
AK Parti'nin Hatay'daki en büyük kozu şüphesiz Adalet Bakanı Sadullah Ergin.
Çünkü Ergin son yılların en başarılı Adalet Bakanı'ydı. İki yıla büyük işler sığdırdı. Sivillerin askeri mahkemede yargılanmamaları, yüksek yargıyla ilgili anayasa değişiklikleri, HSYK gibi kritik konularda imzası var.
Uzun yıllardır siyasette olan, teşkilatçılığı da iyi bilen Ergin, Hatay'da ilkleri başaracakları iddiasında.
İzleyebildiğim kadarıyla çok yoğun bir temposu var. Sabahın erken saatlerinden akşamın ilerleyen dakikalarına kadar programlar yapıyor.
Bu arada AK Parti'nin enteresan çalışma yöntemlerini de öğrenmiş olduk. Şöyle ki; mitingler, seçmen ziyaretleri vs. klasik yöntemlerin dışında AK Parti Hatay'da 'hücre çalışması' da yapıyor.
Her mahallede belirlenen evlerde küçük ev toplantıları yapılıyor. Teşkilat organizasyonu yaptıktan sonra vekil adayları gidip 30-40 kişiye kısa konuşmalar yapıyor. Böylece sokak sokak herkese ulaşılmış oluyor.
Bakan Ergin ile kampanya çalışmaları arasında hem Hatay'ı hem yargı dünyasını konuştuk. Ergin biraz da geride kalan 8 yıllık performansın etkisiyle rahat. Çünkü havalimanından duble yollara çok ciddi yatırım almış bir şehir Hatay. Bu durumu ilk bakışta bile fark etmek mümkün.
Belediye de başarılı işlere imza atmış. Bakan Ergin ilginç bir gözlemini de paylaştı. Normal şartlarda son derece teknik ve sadece ilgilisinin gündeminde olması gereken anayasa, HSYK ve yüksek yargı düzenlemelerinin köylerde bile çok yakından takip edildiğini, milletin duyarlılığının yüksek olduğunu anlattı.
Ergin sanılanın aksine düşük eğitim seviyesindeki seçmende bile yeni anayasa beklentisinin çok güçlü olduğunu söylüyor.
AK Parti'nin Hatay için de çılgın projeleri var. Mesela tamamen yok olan Hatay Kalesi'ni yeniden inşa etmek gibi. Fakat Bakan nereye giderse gitsin yerel sorunlardan daha çok Balyoz, Ergenekon ve yeni anayasa ile ilgili sorulara muhatap oluyor.
Cevabı ise net: "Ne Ergenekon'da ne de Balyoz'da bir irade kaybı yok. Bundan sonra muhtıra verilecekse bile ancak seçmen tarafından sandıkta verilebilecek."
Bakan Ergin'e MHP'yi sarsan kasetleri sorduğumda Baykal'a yönelik komployu hatırlatarak "Mağdurların yargıya bilgi vermesi lazım. Maalesef Baykal da bilgi vermedi" dedi.
Özetle Hatay'da siyasi tablo fifty fifty. Oyların yarısını AK Parti alıyor kalanını MHP ve CHP bölüşüyor.
 



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs