En Sıcak Konular

ABD: ‘Türkiye’nin müttefikleri gerekeni yapmadılar!’

0 0 0000 00:00 tsi
ABD: ‘Türkiye’nin müttefikleri gerekeni yapmadılar!’ 'Türk güvenlik kuvvetleri PKK’ya karşı açık bir mücadele başlatmışlardır. ABD bu çalışmayı desteklemektedir. Türk vatandaşlarının hayatını tehlikeye atanlara karşı Türk güvenlik güçlerinin yenilgiye uğratma çabasına daha çok destek vermenin yolları

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya karşı başlattığı operasyonu desteklediklerini söyledi.

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı’nın 2007 yılı eğitim ve öğretim çalışma programına göre planlanan uluslararası faaliyetlerden ikincisi olan "Terörizmin İdeolojik Desteği ile Mücadele" konferansı, Swissotel’de başladı.

Konferansa, Genelkurmay Harekát Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un yanı sıra Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Rusya ve Sırbistan’dan 95 katılımcı ile çeşitli ülkelerden akademisyen ve uzmanlardan oluşan 39 konuşmacı katıldı.

Wilson, özetle şöyle konuştu:

"Türkiye, terörle mücadelede uzun zamandır lider konumdadır. Bu üzüntü verici bir durumdur. Çünkü uzun zamandır büyük ölçekli terörle yüz yüzedir. ASALA, DHKP-C ve PKK, hepsi aynı şeydir ve son yıllarda Türkiye’ye 40 bin hayata mal olmuşlardır.

ADIMLAR KÜÇÜK

PKK, bugün Türkiye’nin karşılaştığı en büyük terör sorunudur. Türkiye’nin müttefikleri bu konuda yapabileceklerini ya da yapmaları gerekeni yerine getirmemiştir. Son zamanlarda atılan küçük adımlardan rahatsız olsam da ABD’nin, Türkiye’ye sağladığı destekten yine de gurur duyuyorum. Bu destek Türkiye, Avrupa ve Irak için kötü olan suç tehdidi ve terörizmin başarısızlığa uğratılması ve yardıma ihtiyacı olan bir müttefike verilen desteği yansıtmaktadır.

PKK’yla mücadelede yükün çoğu elbette Türkiye’dedir. Bu pis ve zor bir iştir. Geçtiğimiz haftalarda Türk güvenlik kuvvetleri PKK’ya karşı açık bir mücadele başlatmışlardır. ABD bu çalışmayı desteklemektedir. Şu anda bu ülke vatandaşlarının hayatını tehlikeye atanlara karşı Türk güvenlik güçlerinin arama, takip ve yenilgiye uğratma çabasına daha çok destek vermenin yollarını arıyoruz.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Türkiye’nin ifade ve düşünce özgürlüğü, demokrasinin gelişmesi yolundaki çalışmaları ile ülkenin doğu bölgelerinde refahın ve yatırımların artması yönündeki çalışmaları PKK’nın yararlandığı terörün ideolojisine karşı hamle olacaktır."
hürriyet



Bu haber 258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs