En Sıcak Konular

Erdoğan: Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın anlamı yok

25 Mayıs 2011 21:15 tsi
Erdoğan, partisince Nevşehir'deki Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'nin hamurunu millet yoğurmuştur. Biz, sizden başka, milletten başka hiç kimseden talimat almayız. Biz, sizden başka hiç kimsenin önünde boyun eğmeyiz'' dedi. Erdoğan, partisince Nevşehir'deki Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

''12 Eylül halk oylamasında, yüzde 67,5 gibi yüksek bir oy oranıyla, demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne sahip çıkan, 'çetelere dur' diyen Nevşehir'e şükranlarımı sunuyorum'' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Sizden aldığımız güçle, sizden aldığımız yetkiyle, sizlerin hayır duasıyla bu yola çıktık, bu yolda ilerliyoruz. Sizin çizdiğiniz istikamette, sizin rotanızda yürüyoruz. AK Parti'yi millet kurmuştur. AK Parti'nin kilimini millet dokumuştur. AK Parti'nin hamurunu millet yoğurmuştur. Biz, sizden başka, milletten başka hiç kimseden talimat almayız. Biz, sizden başka kimsenin önünde boyun eğmeyiz. Sizin onurunuz bizim onurumuzdur. Sizin davanız bizim davamızdır. Sizin itibarınız bizim itibarımızdır.

Rabbime hamdolsun ki bize, size hizmet etmek gibi bir paye verdi. Bizi size efendi değil, hizmetkar kıldı. Biz de çalıştık, çabaladık, mücadele ettik ve sizin emanetinizin hakkını verdik, vermeye çalışıyoruz. Sizin bize yüklediğiniz emanete sahip çıktık, çıkmaya devam ediyoruz.''

-''BU ÜLKENİN BİR FERDİ OLMANIN GURURUNU YÜREĞİMDE TAŞIYORUM''-

Şu anda, dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların, mağdurların, mahrumların, yoksulların Türkiye'ye baktıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Demokrasi isteyenler, özgürlük isteyenler, zulümden, baskıdan, sömürüden kurtulmak isteyenler Türkiye'ye bakıyorlar. Türkiye'nin adı artık umut kelimesiyle yan yana yazılıyor. Türkiye'nin adı, barışla, insanlıkla, hak mücadelesiyle yan yana anılıyor. Şunu çok büyük bir gururla ifade ediyorum. Gerek ben, gerekse de arkadaşlarım, yurtdışına çıktığımızda, inanın sokaklarda serbestçe dolaşamıyoruz. Neden mi? Çünkü sevgi seliyle karşılaşıyoruz, tezahüratla karşılanıyoruz, yoğun bir muhabbetle karşılanıyoruz.

Ben, bu milletin bir evladı olmanın, bu ülkenin bir ferdi olmanın gururunu yüreğimde taşıyorum. İnanıyorum ki yurtdışına çıkan, gurbette yaşayan her bir vatandaşım, soydaşım da aynı duyguyu yaşıyor, aynı gururu taşıyor.''

Erdoğan, Türk olduğunu söyleyen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyleyen her bir vatandaşa yurtdışında gıpta ile bakıldığını vurgulayarak, ''10 yıl önce böyle miydi. Benim her bir vatandaşım artık parasını, pasaportunu gururla gösteriyor. Benim ay yıldızlı bayrağım artık dünyanın her yerinde itibar görüyor, saygı görüyor, hürmetle selamlanıyor. İşte Türkiye'yi bu seviyelere taşıdık'' diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'yi ekonomisiyle güçlü bir ülke konumuna taşıdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Türkiye'yi demokrasisiyle güçlü bir ülke konumuna yükselttik. Türkiye'yi aktif, barışçı, hakkı savunan dış politikasıyla itibarlı bir ülke konumuna yükselttik. Bunu biz değil, beraberce başardık. Bu başarı hepimizin. Biz birlikte yaptık, beraber yaptık, kardeşlikle bunları başardık. Ama asla yeterli değil. Asla durmayacağız. Daha yukarıya, daha yükseğe çıkacak, daha ileriye gideceğiz.

Onun için ne diyoruz? Türkiye hazır hedef, Nevşehir hazır hedef... İnşallah Türkiye'yi büyütecek, sofranızdaki ekmeği büyütecek, ülkedeki muhabbeti, uhuvveti, kardeşliği büyütecek ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri biz olacağız. Biz olacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın anlamı yok, doğru olun dürüst olun'' dedi.

Erdoğan, partisince Nevşehir Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Nevşehir'in, mesajları ülke sınırlarını aşıp bütün dünyaya ulaşan Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin şehri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Hünkar Hacı Bektaş'ın ne güzel sözleri vardır. İnanın, o sözler, Nevşehir'in gülleri kadar güzel kokar. Diyor ki Hazret; Bunlar çok önemli ha. Ben bu sözleri sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerime söylemiyorum. CHP'ye, MHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, diğerlerine de sesleniyorum. Ne diyor Hacıbektaş-ı Veli ''Adem'in ademliği, akıl, haya ve ilim iledir.'' Yine ne diyor biliyor musun? 'Edeb elbisesini sırtınızdan ölünceye kadar çıkarmayınız.' Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?

İşte mesele bu, edeb her şeyin başıdır. Edeb, bu milletin temel direğidir. Bizim evlerimiz, sokaklarımız, mahallelerimiz, şehirlerimiz edeple inşa edilmiştir.''

-''OKUMAK YETMEZ, HACI BEKTAŞI ÖZÜMSEYECEKSİN''-

''Bizim gönlümüz edeble imar edilmiştir'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yunus Emre'ye kulağını tıkayan, bu topraklara kulağını tıkar. Mevlana'ya gözünü kapatan, gerçeğe gözünü kapatır. Ahi Evren'e, Ahmet Yesevi'ye, Nevşehirli Hacı Bektaş'a gönlünü kapatan, millete, insana gönlünü kapatır. Ah benim Nevşehirli kardeşim ah. Mesele, Hacıbektaş'a gelip, kameralar önünde türbe ziyaret etmekten ibaret değil. Mesele Hacı Bektaş'ı anlayacaksın, yaşayacaksın. Okumak yetmez, anlamak ve yaşamak gerek yaşamak. Onu özümseyeceksin, onun söylediklerini gönlüne, zihnine yazacaksın. Onun söylediklerini yaşayacaksın.''

-''ALLAH'IN AYETİNE SİNİR BOZUCU DİYENLER, YUNUS'UN DERDİNİ ÇÖZEMEMİŞTİR''-

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yalanı, iftirayı, sövmeyi, karalamayı, yüzsüzlüğü ve pişkinliği adet edinenler, ne Hacı Bektaş'tan, ne Mevlana'dan, ne Yunus'tan zerre kadar nasihat alamamıştır. Siirt'te türbe ziyareti yap. Gel meydana orada haşa ya Rabbimize edep dairesinin dışına çıkarak çirkin ifadeler kullan. Ne diyor; dediğini tekrar edeceğiz, çünkü bu zatın iyi tanınması lazım. Diyor ki 'statükonun Allahı Ankara'da.' Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Bu adam, Hacıbektaş'a gelip bırak sen bir ziyaret yapmayı, ömrünü burada geçirse anlamaz. Mesele yaşamak, yaşamak... Yaşamadıktan sonra hikaye. Çünkü Hacı Bektaş'tan hiç bir şey öğrenmemiş.''

-''GİDECEKSİN İMAM EFENDİNİN ÖNÜNE''-

''Bakıyorsun yanı başında bir profesör. Allah'ın ayetine ne diyor'' diye soran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''(Sinir bozucu) diyor, İstanbul'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bir kitabenin üzerinde 'kulli nefsin zaikatül mevt' yani 'her nefis ölümü tadacaktır' yazıyor. Hanımefendi diyor ki 'Sinir bozucu'. Ya yarın sen de öleceksin, öldüğünde herhalde gideceksin imam efendinin önüne. O tabutun üzerindeki örtüde ne yazıyor. 'Her nefis ölümü tadacaktır.' Yoksa sen tadmayacak mısın? Ya ne olursan ol ister kurum başkanı ol ister başbakan ol, ister trilyoner ol, ister profesör ol, ne olursan ol oraya geleceksin, geleceksin. Ha gelmeyeceksen o ayrı mesele onu da açıkla ilan et, şimdiden söyle olur ya farklı inanca sahip de olabilirsin. Ama açık açık, omurgalı ol, doğru ol, milleti aldatmayın açık açık konuşun ya. Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın anlamı yok, doğru olun dürüst olun.

Bir taraftan meydanları dolaşacaksın, Başörtülü ile ilgili olarak olumlu konuşacaksın. Hemen 24 saat sonra tornistan. Hemen Avcılar'da başörtülü kızlarımızı rahibe kılığında göstereceksin. Ya bunlar Mevlana'dan nasiplenemez. İnsanların annelerine dil uzatanlar, insanların annelerine dil uzatanları partileri içinde korumaya alanlar, Anadolu'nun edebini, adabını özümseyememişler.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Hakkari mitingiyle ilgili olarak, ''Bir grup, bu ülkenin Başbakanına 'katil' diye bağırırken, CHP Genel Başkanı sustu, dinledi, susarak adeta onları onayladı. Sayın Kılıçdaroğlu; bunun adı da mı özgürlük, bunun adı da mı demokrasi?'' dedi.

AK Parti'nin Nevşehir mitinginde halka hitap eden Erdoğan, Türkiye'de ayrımcılığa, bölücülüğe yer olmadığını vurguladı. ''Ama CHP'nin genlerinde bu var'' diyen Erdoğan, CHP'nin Kuran kurslarını ve camileri kapattığını, Konya'da camileri ahır haline getirdiğini ifade etti. Erdoğan, ''Bu CHP, Hacı Bektaş'a gelse ne olur? Hacı Bektaş'ın, hünkarın ruhu bundan muazzeb olur'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, CHP'nin ilmihalleri yasakladığını ve toplattığını, basımını yasakladığını, ezanı Türkçe okuttuğunu anlatarak, ''Ezan Türkçe okutulur mu? Ezan evrenseldir. Tüm İslam dünyasına ortak mesajdır. Bir yerde İngilizce, bir yerde Fransızca, bir yerde Arapça, bir yerde Almanca, bir yerde Türkçe, bir yerde şuca, bir yerde buca okuyamazsınız. Ne oldu? Tanrı uludur dedirttin. Geldi, merhum Menderes derdest etti, aslına döndürttü. Allahu ekber, Allahu ekber. Nereye gidersen dünyada bunu duyunca Müslüman anlar, demek ki ezan'' diye konuştu.

CHP'lilere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini tanıması çağrısında bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunlarda dürüstlük yok. Cumartesi günü Hakkari'de partimizin mitingini gerçekleştirdik. Terör örgütü ve BDP halkı tehdit etti, dükkanları kapattırdılar, milletin iradesine ipotek koydular. Milleti güya bizden uzak tuttular. Hakkari'de çöpleri toplamadılar. Belediye BDP'li ama var mı yok mu? Pislikten, rezillikten geçilmiyordu. Bir de Nevşehir'e bak. Burada AK Parti belediyesi var, orada BDP belediyesi. Bunları alın, CHP'yi, hepsini koyun bir kenara bir de AK Parti'li belediyelere bakın. Ekseriyetle bizim belediyelerin onlara fark attığını görürsünüz. Çünkü bu iş bizim işimiz. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz hizmet siyaseti, beşer siyaseti yapıyoruz, bunlar istismar siyaseti yapıyor.

Oradaki konuşmamda dedim; belediye başkanı seçilmişsin. Bunun için mi seçildin? Sokakları çöpe, çamura teslim etmek, kepenklerini açanlara ceza yazmak için mi seçildin? Doğu, güneydoğu halkı, esnaf bunlardan yaka silkiyor. Ama düzelecek, bunları da aşacağız. El ele vererek aşacağız. Bu oyunlara boyun eğmeyeceğiz, bu tehditlere asla meydan vermeyeceğiz. Huzuru, güvenliği tesis etmek için yoğun çalıştık, daha da yoğun çalışacağız. Şiddetle değil, demokrasiyle oyunu bozacağız. Benim oradaki Kürt kardeşimi bu zorbalardan kurtararak, yolumuza devam edeceğiz. Zaten oyun bozulduğu için bu terör örgütü ve BDP hırçınlaşıyor. Oyun bozulduğu için şımarıklık artıyor. Benim Hakkarili kardeşim bir yanda hizmet siyasetini, öbür yanda istismar siyasetini görüyor. Oyunu da inşallah bozacağız. Son günlerdeki bütün kışkırtma ve bütün tahriklerin altında bu var.''

-CHP'NİN HAKKARİ MİTİNGİ-

Erdoğan, kendisinin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da Hakkari'ye gittiğini anımsatarak, yıllardır istediği için buna çok sevindiğini söyledi. Hakkari'de kepenkleri kapattırıp, insanları evlerine kapatıp insanların AK Parti'nin mitingine gelmesini engelleyenlerin CHP mitingine gittiğini ve destek verdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Miting meydanında bulunanlar arasında teröristleri tespit ettik. Bir grup, bu ülkenin başbakanına 'katil' diye bağırırken, CHP Genel Başkanı sustu, dinledi, susarak adeta onları onayladı. Sayın Kılıçdaroğlu, bunun adı da mı özgürlük, bunun adı da mı demokrasi? Demek ki çok hoşuna gidiyor. Ama unutma bu senin de başına gelir. Ama sana çok daha farklı gelir. Bu bir bumerang gibidir, döner, döner sizleri de acımasızca vurur. Muhabbete bak muhabbete. Şu işbirliğine bakar mısınız? Şu tezgaha bakar mısınız? Tarihinde Dersim katliamı olan, tarihinde inkar olan, ret olan, asimilasyon olan, Türkiye'nin başına büyük dertler açan CHP; BDP ve PKK tarafından baş tacı ediliyor. Enteresan olan, miting meydanında bir tane Türk bayrağı görmedim. CHP, seni de mi ürküttüler? CHP bayrağından başka niçin orada Türk bayrağı yoktu? 'Acaba yanıldım mı' dedim, tekrar araştırdım, sordurttum, maalesef... Böyle davranırsanız terörü, teröristleri, onun uzatmalı sevgilisini de bu hale getirirsiniz. Biz yola çıkarken ne dedik? 'Tek millet' dedik, 'tek bayrak', 'tek devlet' dedik. Bundan kimse rahatsız olmasın. Biz ne vatanımızın üzerinde, ne de devletimizde operasyon yaptırmayız, buna müsaade etmeyiz.''

zaman



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs