En Sıcak Konular

Samast kendi cinayetini okuyor!

25 Mayıs 2011 20:56 tsi
Duruşmaya hangi kitaplarla geldi?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan Ogün Samast, kendisine suçta yardım eden kimsenin olup olmadığını soran hakime "DGM 4.5 yılda bulamadı da çocuk mahkemesi mi bulacak?" diye cevap verdi. Mahkeme, sona yaklaşan dava dosyasını, esas hakkındaki mütaalasını hazırlaması için savcıya verdi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya dosyanın ayrılmasından sonra ''tasarlayarak adam öldürme'' ve ''ruhsatsız silah taşıma'' suçları yönünden yargılanan Ogün Samast ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Celal Ünal, geçen celse dosyadan ayrılan "örgütlü suç" ile ilgili yargılamanın 29 Haziran 2011 tarihinde başlayacağını tutanağa geçirdi. Samast'ın avukatı Levent Yıldırım söz alarak ayrılma kararından vazgeçilmesini talep etti. Ancak bu talep, mahkemece reddedildi.

Üye Hakim İsmet Gülbiçim, Ogün Samast'a olay sırasında telaşlı olması gerekirken olay yeriyle ilgili birçok ayrıntıya nasıl dikkat ettiğini, önceden olay yerinde keşif yapıp yapmadığını sordu. Samast da "Ben gördüğümü aklımda kalanı söylüyorum. Yalan mı söyleyeyim. Olaydan 2-3 saat önce gittiğim için biliyorum" dedi. Bu sırada katılan vekilleri ile Ogün Samast arasında karşılıklı tartışma yaşandı. Samast avukatlara "Bir susun ya, efendim susmuyorlar ki kafam karışıyor" dedi.

"TESADÜF EFENDİM"
Hakim İsmet Gülbiçim ayrıca, cinayet günü sanığın gazeteye gittiğini, içeri girerek Hrant Dink'i sorduğu, olmadığı söylenince internet kafeye gittiği anlattı. Hakim, bu süre içerisinde Dink'in toplantıda olduğu, toplantıdan çıktıktan sonra kendisinin de çok kısa bir süre sonra internet kafeden çıktığı ve ATM önünde beklediği, bu sırada tespit edilemeyen bir kişi tarafından Dink'in bankaya yönlendirildiği, kendisinin gittiği internet kafenin sahibi olan Cavit Kılıç'ın aynı gazeteye ilan verme amacıyla gittiğini belirterek olayı özetledi.

Hakim Gülbiçim, daha sonra Samast'a tüm bunları dikkate alarak internet kafede yazışma sırasında bu konuda kendisine bilgi veren kişinin olup olmadığını ve bu durumların bir tesadüf olup olmadığını sordu. Ogün Samast ise "Tesadüf efendim. Yoldaki kamera kayıtlarına baksınlar, 4.5 yıldır DGM bulamadı da Çocuk Mahkemesi mi bulacak?" dedi.

Kısa bir süre ara verilmesinden sonra daha önce Özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren 16 tanığın ifadeleri mahkeme başkanı tarafından okundu. Cumhuriyet Savcısı mütaalasını hazırlaması için dosyanın savcılık makamına verilmesini talep etti.

AVUKATI CİNAYETİ OGÜN'ÜN İŞLEDİĞİNDEN ŞÜPHELİ
Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım cinayeti Ogün Samast'ın işlediğine dair bazı şüpheleri olduğunu belirterek, "Hakim sorular sordu. Demek ki sizde de bir takım şüpheler var. Birincisi şüpheden uzak delillerle öldürme eylemi ispatlandı mı? İkincisi bu olayın arkasında örgüt var mı, varsa örgütten müvekkilimin bilgisi var mı? Tanıklar öldürme anını görmediklerini iddia ediyorlar. Kamera kayıtlarında öldürme anına ilişkin kayıt yok. Demek ki şüphe var. Acaba Ogün öldürmedi mi? Davanın başından beri bu kuşkuyu taşıyorum. Bu nedenle tutuklunun tahliyesini talep ediyorum" dedi. Ogün samast'ın tutukluluk halinin devamına ve dosyının esas hakkındaki mütaalasını vermesi için savcıya verilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

SAMAST YİNE MEKTUP GÖNDERDİ
Ayrıca Ogün Samast mahkemeye önceki celse sunduğu mektubun bir benzerini tekrar sundu. Samast mektubunda yine Hürriyet ve Öncevatan gazetelerine ve Emin Çölaşan'a gönderme yaparak asıl suçlunun kendisi olmadığını, asıl suçlunun manşetleri atan gazete ve yazarlar olduğunu belirtti.

Bu arada Ogün Samast'ın duruşmaya gelirken elinde Şükran Pekkan'ın "Şu vatan için" ve Adem Yavuz Arslan'ın "Bir ermeni var" isimli kitapları ile gelmesi dikkat çekti.

haberturk



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs