En Sıcak Konular

Gizli tanıktan tartışmalar son verecek cevap

25 Mayıs 2011 17:14 tsi
Gizli tanık Efe'ye duruşmanın birinci gününde, Dursun Çiçek'in 3. Ordu'da albayların katıldığı toplantıda, ne renk elbise giydiği yönünde soru yöneltmişti. Çiçek'in, ''Beni net olarak hatırladığınızı söylüyorsunuz. Üzerimde ne renk elbise vardı?''

Çiçek de bunun üzerine, ''Sayın başkanım, ben denizciyim'' dedi. 'Efe'nin ''Pardon özür diliyorum, yeşil diyorum, diğerleri yeşildi, sizde beyaz vardı'' demesi üzerine Çiçek, ''Denizciler beyaz giymez ocak ayında, siyah giyer'' ifadesini kullandı. Bazı basın kuruluşların çarpıttığı bu diyalogta geçen bilgilerin tutarsızlığının, ifadenin duruşmanın ikinci bölümünde bizzat Gizli Tanık Efe tarafından ispatlandığı ortaya çıktı.

İfadelerin ikinci bölümünde gizli tanık efe elbise rengi üzerine gelişen tartışmaya son verecek cevabı verdi. Duruşmanın ikinci günü Çiçek ve avukatları yine elbise rengi üzerine tanığa sorular yöneltti.

Gizli tanık Efe şu cevabı verdi: "İlk günde soruldu. Dursun Çiçek'in üzerendeki kıyafeti yeşil ya da beyaz olabilir dedim. 3. Ordudaki albaylar toplantısında masada 12-13 rütbeli vardı. Farklı farklı renkte resmi elbiseler giymişlerdi. Yeşil beyaz mavi gömlekliydiler. Bunlardan bazıları ceketli bazıları da gömlekliydi." Efe bu açıklamasının üzerine sanık Çiçek'e "Siz siyah elbisenin altında siyah gömlek mi giyiyorsunuz? Sorusu üzerine Çiçek, "Hayır" cevabını verdi.

Bunun üzerine Efe, Erzincan'daki semire katılan askerlerden bazılarının ceketlerini çıkardıklarını, Çiçek'in de muhtemelen bunlardan biri olduğunu ve üzerinde beyaz gömlek giymiş olabileceğini söyledi. Efe'nin bu açıklamaları karşısında Çiçek ve avukatları sesiz kaldı.

Bunu üzerine Efe, sanık Çiçek'e "Teninizin rengi, elbisenizin renginden baskındır. Teninizi rengi oldukça esmer ve hatırlıyorum." dedi. Bu arada söz isteyen Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek, "Babam güneşte kaldığı için teni bronzlaştı." cevabı vermesi üzerine Efe, "Cezaevinde plaj olduğunu bilmiyordum." karşılığını verdi.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutan'ın kılık kıyafet kanun da gizli tanık Efe'yi doğruluyor. Buna göre denizciler, kış aylarında siyah takım elbisenin içine beyaz gömlek giyiyor.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs