En Sıcak Konular

Erdoğan: Sevsinler böyle onurlu generali

25 Mayıs 2011 15:48 tsi
Erdoğan: Sevsinler böyle onurlu generali "18 Mart kutlamalarında Çanakkale'de şehitler anıtının olduğu yerde edebe mukayit saygı asker ayağa kalkmış ama bu ayağa kalkmayacak kadar yüzsüz birisidir. Şimdi bu MHP'nin adayı. "

Başbakan Erdoğan, partisinin Kırıkkale mitinginde konuştu. Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale'de düzenlenen mitingde halka seslendi.

Erdoğan, buradaki konuşmasında başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine yüklendi. Özellikle CHP'nin Hakkari mitingini eleştiren Erdoğan, CHP ile BDP'lilerin ittifak yaptığını savundu.

Erdoğan, MHP'yi de Ergenekon sanığı Engin Alan üzerinden eleştirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları.

TERÖRE TESLİM OLMADIK

Şu Kırıkkalede'ki Dicle-Fırat birbirinin kardeşidir. İşte bakın iğne atsan yere düşmez birbirimizin kardeşiyiz. Biz ezelden kardeşiz, biz Adem ile Havva'dan geliyoruz. Ama bizim bu kardeşliğimizi bozmak istiyenler var, fitne, fesatla bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var. 30 yıldır Terör bizim aramıza giremedi giremiyecekte. Onlar anneleri ağlatırken, askerleri, polisleri şehit ederken biz onlara lanet okuduk. Benim şehit anamın babamın evine ateş düştü, ama biz teröre teslim olmadık olmayacağız.

BU TUZAKLARA GELMEDİK

Bu millet sabırlı, merasetli bir milletir, işte 30 yıl boyunca çetelerin tuzağına gelmedik. Gazetelerde çarşaf çarşaf verilen Doğunun Güneydoğunun görüntüsü değildir siz nasıl bu tezgaha gelemediyseniz onlarda bu tuzağa gelmedi. Oynanan oyunu görmek zorundayız.

KÜRTLER DE BU PROVAKOSYONA GELMEYECEK

7 yaşındaki çocuğun arkasına saklanıyor oradan milleti kışkırtıyor, esnafın kepegini kapattırıyor. Bu terör örgütü ve uzantıları kürtlerin dini Zerdüştlük diyecek kadar insafsızlar. Diyor ki; 'Devletin imamının arkasından namaz kılınmaz' ama kendi imam olarak gördükleri imamların arkasında namaz kılıyorlar. İslam Kürtlere silah zoruyla direttilirdi ama ben biliyorum ki kürt kardeşlerim bu provakasyona asla gelmedi gelmeyecek.

KILIÇDAROĞLU GİTTİ BDP'LİLERE KONUŞTU

Şu anda dönen dolapları çok iyi görmenizi istiyorum. Biz Şırnak'a gittik orada kepenkler kapattırıldı, ama biz oradaki kardeşlerimle mitingimizi yaptık. 2 gün sonra orada CHP başkanı BDP'ye konuştu. Bay Kemal sen oraya neden Türk bayrağını asmadık, çünkü oradaki BDP'li lere Türk bayrağı vermek cesaret ister. Millet olarak Lazı, Çerkesi kabul edenler tek milleti kabul etmiştir. Biz diyor sizlere burada yerel yönetim noktasında özerklik vereceğiz, Ardahan'a geliyor ben ondan bahsetmedim diyor. Ardahan'da başka Kırıkkale'de başka, bunların genlerine işlemiş genlerine.

SEVSİNLER BÖYLE ONURLU GENERALİ

CHP'yi kaset, medya yoluyla yeni bir CHP dizayn ettiler. Şu anda MHP'yi de kaset yoluyla düzenliyorlar, 18 Mart kutlamalarında Çanakkale'de şehitler anıtının olduğu yerde edebe mukayit saygı asker ayağa kalkmış ama bu ayağa kalkmayacak kadar yüzsüz birisidir. Şimdi bu MHP'nin adayı. Beklentisi çok büyüktü ama ödemesi gereken bir ceza var. CHP Genel başkanı ne diyor onun için.. "Onurlu bir general.." Sevsinler senin gibi generali..  AKP'de bunu göremezsiniz asıl onur mücadesi AKP'nin içinde devam ediyor. Biz 12 Eylül'de olduğu gibi BDP, MHP aynı safa geçtiler.

Bunlar 2002 öncesini özlüyorlar. Şu anda finansal krizi atlatmış bir Türkiye var. Hakkı hukuku vizeleri yapan bir Türkiye var. Ortadoğu'da ay bayrağı asılan saygın gören bir Türkiye var. Bugün yoksuluna, özürlüsüne sahip çıkan bir Türkiye var.

2023 yılında ülkemizi en iyi 10 ekonomisine sokacağız. Emeklimizin maaşını biz arttırdık inşaallah daha da arttıracağız, inşallah standartları daha da yükselteceğiz. Konut yapma adı altında para topladılar ne konut var ne ev bunlar AKP' mi? Şu ana kadar MHP'nin işsizine borçlanan parayı yani KEY'i de biz ödedik.

CHP'Lİ - MHP'Lİ KARDEŞLERİME ANLATIN

MHP milliyetçiyiz diyor milli bankamız Merkez bankası değil mi? Biz develte geldiğimizde 27,5 milyar dolar vardı şimdi 95 Milyar dolar. Şimdi bay Kemal kasada para var burdan ailelere 650 lira dağıtıp bu seçimi kazanırız, buna inananlar var. Onun için CHP'li, MHP'li kardeşlerime bunları anlatın. Şimdi 12 Haziran'da bize verdiğiniz oyla sizin Anayasanızı yapacağız, terör örgütlerininde oyununu bozacağız. Burada ileri demokrasi olacak.

SENİN DÖNEMİNDE ÖLÜLER HASTANEDE REHİN KALIYORDU

Ben gerçekleri anlatıyorum. Siz kalkın rakam verin veremezsiniz.490 Bin konut toplamda dağıttık. Sayın Bahçeli 3,5 yıl içerisinde kaç adet konut dağıttı ona bir sorun. Diyor ki "Ben gelirsem bilgileri daha iyi toplarım" Sayın Bahçeli abdestinden şüphesi olanın namazından da şüphesi olur. Bu konutları çalışarak yaptık. Bu süreç içerisinde başarılı bir kuruluşla beraber Kırıkkale Üniversitesi daha da büyüyor. Bu konuda Beşir Atalay Bey'in yüksek payı var. 300 yatak kapasiteli projemiz var biz geldiğmizde 40 lira veriyorlardı şimdi 240 lira veriyoruz. Yurtlarımızda tek yataklı odaları master, doktora öğrencilerine veriyoruz. Her odada banyo, tuvaleti bulunuyor. 42 Trilyon sağlıkta harcama yaptı istediğin hastaneye gidip ilacını alabiliyormuydun. Sayın Bahçeli senin döneminde ölüler hastanede rehine kalıyordu.

Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Tarımda 2002'de 11 trilyon destek vermişler şimdi 21 trilyon destek verdik. 9 Trilyon hayvacılığa destek verdik. Çifçinin yanında biziz yüzde 59 faiz sömürür ama biz yüzde 5 veriyoruz. Esnaf sanatkara yüzde 47 faiz veriyordun şimdi yüzde 5. Halk bankası Bahçeli'nin dönemimde batıyordu. Ziraat Bankası baktılar dünya sıralamasına girdi bu hale biz getirdik bunları biz. Devlet su işleri olarak 29 trilyon destek verdik dahada vereceğiz.



Bu haber 1,250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs