En Sıcak Konular

Volkanik kül Türk hava sahasını etkileyemeyecek

25 Mayıs 2011 15:36 tsi
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bugün itibariyle Eurocontrol verileri dikkate alınarak yapılan değerlendirmede, volkanik kül bulutunun Türkiye hava sahasına herhangi bir etkisi bulunmadığını bildirdi.

Grimsvötn yanardağının patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutlarının yayılımına ilişkin gelişmelerin; DHMİ Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Eurocontrol Teşkilatı ile koordineli olarak takip edildiğini duyuran SHGM yetkilileri, info@shgm.gov.tr adresi ve 2036017 numaralı telefonun irtibat için tahsis edildiğini ifade etti.

Sivil otorite; hava olaylarında yaşanabilecek değişiklikler dikkate alınarak, gerçekleştirilecek olan uçuşlarda tüm havacılık işletmelerinin, ülkeler tarafından yayımlanan NOTAM ve SIGMET'ler de dâhil olmak üzere konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmelerinin, uçuşları ile ilgili yapacakları planlamaların yanı sıra uçuş emniyetinin sağlanması ve yolcu mağduriyetlerinin önlenmesi bakımlarından önem arz ettiğine dikkat çekti.

MİLYONLARCA YOLCU MAĞDUR

İzlanda'nın Eyjafjallajokull volkanında 15 Nisan 2010'da meydana gelen patlama küresel çapta hava ulaşımını ciddi oranda sekteye uğratmış, 10 milyon yolcu mağdur olmuş ve 2 milyar dolarlık bir kayba neden olmuştu. Yine 21 Mayıs 2011 tarihinde Grimsvötn volkanındaki patlamalar sonucunda oluşan kül bulutları nedeniyle yaklaşık 500 uçuş iptal edilmiş ve Avrupa bölgesinde yer alan bazı Hava Sahalarında çeşitli tedbirler alınması ihtiyacı doğdu.

(CİHAN)



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs