En Sıcak Konular

Pamukoğlu ağır konuştu: Pişman olacaklar, acı çekecekler

25 Mayıs 2011 15:09 tsi
Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, bu günden daha zor günlerin yaşandığı 1993, 1994, 1995 yıllarında Hakkari'de hiç kimsenin kepenk kapatmadığını belirterek, AK Parti hükümetinin politikalarını ve ana muhalefeti eleştirdi.

 Pamukoğlu, "Gelelim bunlara, hem örgüte kızıyor hem de onun siyasi uzantısı partiye kızıyor. Hem de Kürtçe Hakkari'nin ilçelerinin isimlerini sayıyor. Şaşkın. Öbürkü de çıkıyor, CHP'nin başındaki de ben de sizdenim diyor. Sonuç, bu güvenlikle ve terörle ilgili bir tanesi tencere öbürkü kapak." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmalarını Ankara'nın ilçelerinde sürdüren Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Polatlı'da gazetecilerin sorularını cevapladı.

Pamukoğlu, bir gazetecinin, 'Hakkari'deki kepenk kapatma ve açma olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna, "Ben oradaydım 1993, 1994, 1995'lerde kıyamet koptu. Hiç kimse kepenk falan kapatmadı. Kontak da kapatmadı. Hakkari'ye gittiğimde kurmay albaydım. Henüz görevi teslim almamıştım. Gene aynı böyle kepenk kapatma, açma meseleleri vardı. Ben komutayı devralmamıştım. OHAL Valisi, Hakkari Valisi, benden önceki tugay komutanı gene kepenk kapatılacak diye konuşuyorlardı. Talimat veriliyordu. PKK veriyordu talimatı, bilinen bir şey. Bundan 30 sene sonra bunu öğrenmeye çalışıyorlar. Bunların anladığı bir iş değil bu. Devlet güvenliği, devlet yönetmek, devlet adamlığının zaten bunlarla hiç alakası yok. Ben o zaman şunu demiştim. Kapatın göreyim. Bir daha asla açamazsınız. Ben ordaydım 26 ay 1993, 1994, 1995 kıyamet koptu. Hiç kimse kepenk falan kapatmadı. Kontak da kapatmadı. Gelelim bunlara, hem örgüte kızıyor hem de onun siyasi uzantısı partiye kızıyor. Hem de Kürtçe Hakkari'nin ilçelerinin isimlerini sayıyor. Yaptığı ne? Örgütün istediğini yapıyor. Hem örgüte hizmet ediyor hem de örgüte kızıyor. Şaşkın. Şaşkın ördek ters dalarmış. Bu bir. İkincisi öbürkü, orada 'biji apo' deniyor. Kürdistan lafları deniliyor. Öbürkü de çıkıyor. CHP'nin başındaki de ben de sizdenim diyor. Sonuç: Bu güvenlikle ve terörle ilgili bir tanesi tencere öbürkü kapak." dedi.

CHP'YE OY VERME ALIŞKANLIĞINIZDAN KURTULUN

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Eşkıyanın beşinci, yedinci kongre dediği bütün kararlarını koyduğu koruculuğun kalkması dahil. Hepsini şimdi bu CHP'nin başındaki bu zat söylüyor. Onun için, öyle atam da, dedem de hepimiz CHP'ye oy verdik falan, alışkanlıklarından kurtulsun, buna oy verecekler. Kime oy verirse versinler. Düşünsünler sonra pişman olacaklar, acı çekecekler." diye konuştu.

Pamukoğlu şöyle konuştu: "CHP'nin başına getirdikleri, programlı getirdikleri, bilerek getirdikleri batının getirdiği. Özerklik neymiş, özerklik. Orda Hakkari'de kem küm ediyor, ertesi gün de düzeltmeye çalışıyor. Zaten işi gücü düzeltmek, işleri güçleri düzeltmek. Ben Kürt demedim, Türk de demem. Dersim arşivini açacakmış. Faili meçhuller varmış. 17 bin. Neymiş faili meçhul. PKK lafı 17 bin. Kimmiş o, 17 bin, bunlar PKK lafları. Sonuçta bu AKP belli, kırk harami partisi. Ülkeyi soydu soğana çevirdiler. Hiçbir şey kalmadı. Halkın servetini darmadağınık ettiler. Şimdi öbürkü de bütün lafları bütün söylemleri bölücülük üzerine 'hakikatler komisyonu' lafı kime ait. Eşkıya başının adadaki ne ait. Yani eşkıyanın beşinci, yedinci kongre dediği bütün kararlarını koyduğu, koruculuğun kalkması dahil. Hepsini şimdi bu CHP'nin başındaki bu zat söylüyor. Onun için, öyle atma da, dedem de hepimiz CHP'ye oy verdik, falan alışkanlıklarından kurtulsun buna oy verecekler. Kime oy verirse versinler. Düşünsünler sonra pişman olacaklar, acı çekecekler."

Cihan



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs