En Sıcak Konular

Netanyahu: Kudüs'ü böldürmeyeceğiz

25 Mayıs 2011 12:59 tsi
Netanyahu: Kudüs'ü böldürmeyeceğiz Kudüs'ün İsrail devletinin ebedi başkenti olduğunu öne süren Netanyahu, Filistinli mültecilerin dönüşünü bir kez daha reddetti

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistinlilerle barış çerçevesinde 4 Haziran 1967 sınırlarına dönme fikrini bir kez daha reddederek, Filistinli mültecilerin evlerine dönüşünü ve Kudüs'ün bölünmesini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Filistin Haber Merkezi'nin haberine göre Netanyahu, Kudüs'ün "İsrail"in ebedi ve bölünmez başkenti olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı, dün akşam ABD Kongresi Genel Kurulu'nda milletvekillerine seslenerek kapsamlı bir uzlaşıya hazır olduklarını, ancak bunun 1967 yılından sonraki nüfus değişimlerini yansıtması gerektiğini söyledi.

1967 sınırlarının kabul edilemez olduğunu dile getiren Netanyahu, İsraillilerin büyük çoğunluğunun 1967 sınırlarını aşan yerlerde yaşadığını ve gerçekçi bir barış anlaşmasında bu bölgelerin, işgal devleti için ulusal ve stratejik önemdeki diğer yerler gibi işgal devletinin topraklarına dahil olacağını ifade etti.

Yerleşim yerlerinin durumuna ancak müzakerelerle karar verilebileceğini de belirten Netanyahu, "Filistinlilerin Birleşmiş Milletler üzerinden çözüm empoze etme çabaları barışı getirmeyecek. Bu anlaşmazlığın son bulmasını görmek isteyen herkes bunu şiddetle reddetmeli" dedi.

Kudüs'ün bir kez daha asla bölünmeyeceğini ve tek başına işgal devletinin başkenti kalmaya devam edeceğini savunan Netanyahu, barışın, daha kapsamlı bir Arap-"İsrail" barışını gerçekçi bir ihtimal haline getirebileceğini söyledi.

Hamas ve Fetih arasında imzalanan ulusal uzlaşı anlaşmasına da değinen İsrail Başbakanı, uzlaşı anlaşmasının yırtılıp atılması gerektiğini belirterek, "Hamas'ın misakı Yahudileri nerede bulunurlarsa öldürmeye davet ediyor. Hamas liderleri, Usame bin Ladin'in ortadan kaldırılmasını kınadı" şeklinde konuştu.



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs