En Sıcak Konular

CHP'li adaydan şaşırtan destek!

25 Mayıs 2011 12:33 tsi
CHP Muş 2. sıra milletvekili adayı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine verdiği sözü tutmadığını iddia ederek desteklediği partiyi değiştirdi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş 2. sıra milletvekili adayı Zihni Sayan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine verdiği sözü tutmadığını iddia ederek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ne destek verme kararı aldığını açıkladı. Sayan, akrabası olanMHPMuş milletvekili adayı Gıyasettin Yıldırım için çalışacağını söyledi.

Muş'un Hasköy ilçesinde 2 dönem DYP, bir dönem de Genç Parti'den belediye başkanlığı yapan Zihni Sayan,CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine milletvekili adayı olması halinde listede ilk sıra sözü verdiğini, ancak verilen sözün tutulmadığını iddia etti.

CHP'ye kendi isteği ile gitmediğini belirten Sayan, "Sayın Genel Başkan'ın isteği ve ricası üzerine gittim, kendileri ile görüştüm ve şartlarımızı konuştuk. Bir buçuk yıldan beri CHP'de siyaset yapıyorduk. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da CHP'nin tabanının olmayışı ve oy potansiyelinin zayıf oluşu nedeni ile bir çalışma yapacaklarını söylediler. Bana Muş'ta listede ilk sırada olacaksın sözünü verdiler. Bu sözü Sayın Genel Başkan verdi. Partinin yetkili organları ile de bu konu konuşuldu ve görüşüldü." dedi.

Kılıçdaroğlu ve yardımcılarının kendisinin CHP'ye geçmesi halinde Doğu'da ilk mitingi Muş'ta yapacaklarını söylediklerini belirten Sayan şöyle devam etti: "Bizim de muhtelif çalışmalarımız oldu. Aday listeleri açıklanmadan çok kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları ile yaptığımız görüşmede Doğu'daki ilk mitingi Muş'ta yapacaklarını, bu mitingi de Hasköy'de 4 belediye başkanının partiye katılımı ile gerçekleştireceklerini söylemişlerdi. Bize sunulan bu teklifi halkımıza sorup onay aldıktan sonra kabul ettik."

Listelerin açıklanmasıyla birlikte 2. sıra adayı olduğunu gördükten sonra Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ifade eden Sayan şunları dile getirdi: "Listeler açıklanınca ikinci sırada olduğumuzu gördük. Sayın genel başkanla listeler açıklandıktan sonra görüştüm. Yanlışlık olduğunu söyledi. Ben de kendisine siz bir söz verdiniz o sözün üzerine biz CHP'ye geldik. Kusura bakmayın siz sözünüzde durmadınız ama ben şu saatten sonra söz verdiğim insanlara karşı mahcup olmamak için 'gelin CHP'ye çalışalım diyemem' diyerek istifamı sundum."

Bundan sonra CHP ile hiçbir bağlantılarının olmadığını kaydeden Sayan, "Çünkü Genel Başkan söz verdikten sonra böyle bir durumun ortaya çıkması insanlarımızın ve dostlarımızın ağrına gitti. Şu anda kardeşlerim ve dostlarımla beraberim. Elbette ki aileden birisi ve birçok şeyi paylaştığım birisine sonuna kadar ailemle birlikte destek vereceğim. Sonuna kadar da bu desteğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Ayın 24'ünden sonra verilen dilekçeler geçerli olmadığı için kağıt üzerinde CHP'nin 2. sıra adayı göründüğünü kaydeden Sayan, CHP'nin Muş'tan 2 veya 3 milletvekili çıkarması halinde gene CHP'li olmayacaklarını vurguladı.

CHP İl Başkanı'nın da yanlış bir tutum sergilediğini savunan Sayan, "Biz bu konuyu CHP İl Başkanı ile defalarca konuştuk. İl başkanı baştan beri yanlış yaptı. Yanlış yapmaya devam ediyor. Biz 13 Haziran'da sonuçları göreceğiz. O ve onun gibi düşünenler mi haklı yoksa Muş halkı mı haklı bunu herkes görecek." dedi.

MHP Muş milletvekili adayı Gıyasettin Yıldırım ise "Zihni Sayan, bizim aile büyüğümüzdür. Kendisi milliyetçi bir ailenin mensubudur. Almış olduğu karar bizleri çok mutlu ve memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Aynı durumda ben olsaydım ailem ile birlikte kendisine destek verirdim." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,529 µs