En Sıcak Konular

Masum Türker, beklediği oy oranını açıkladı

25 Mayıs 2011 12:24 tsi
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mecliste iktidar ortağı olmayı hedeflediklerini belirterek, seçimlerde yüzde 14 oy beklediklerini söyledi.

Türker, seçim çalışmaları kapsamında seçim otobüsüyle Kadıköy'de halkı selamladı. Otobüste gazetecilere konuşan Türker, seçim çalışmalarında bazı anket şirketlerinin kendilerine göre bir rakam verdiğini, bu oranların hiçbirinin doğru olmadığını savundu.

Anket şirketlerinin açıkladıkları oy oranlarının üzerindeki makyajın temizlendiği zaman, iktidar partisinin oy oranının her geçen gün düştüğünü gördüklerini ileri süren Türker, ''Şu anda yüzde 20 civarında oy oranına düştüğünü görüyoruz. CHP yüzde 20'lerde, MHP ise yüzde 10.5-12 arasında gidip geliyor. Geriye kalan yaklaşık yüzde 40 oranında oyun yüzde 15'i 3-4 partinin aldığı oy. Geri kalanı ise kararsız. Bu kararsızlardan beklediğimiz oyu alırsak en az yüzde 14, yüzde 17'ye kadar çıkacak oy almamız söz konusu. Bizim hedefimiz; Parlamentoda iktidar ortağı olmaktır. O nedenle beklediğimiz oy yüzde 14'ün üstündedir'' dedi.

Türker, seçimde 'bölünmeyin' diyenlerin olduğunu, parti olarak hiç kimseyi bölmediklerini, aksine Türkiye'nin bölünmesini engellediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Alternatifi olduğumuz CHP, maalesef en son yaptığı açıklamalarla bir zamanlar SHP'nin yani sonradan CHP olan SHP'nin Genel Başkanı Erdal İnönü'nün Dışişleri Bakanı iken yerel yönetimlerle ilgili koyduğu çekinceleri onaylıyor. Bunlar, demokratik özerkliğe götüren, federal yapıya götüren çekincelerdi. Açıkça CHP, AKP'nin benimsediği başkanlık sistemine götürecek federal yapıya izin veren bir yapıdadır. O nedenle, seçime doğru yaklaştıkça Atatürk milliyetçisi, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, halkın değerlerine sahip çıkan vatandaşlarımızın bize yöneleceğine inanıyoruz. Biz buradan sesleniyoruz: Vereceğiniz her oy, Demokratik Sol Parti'yi iktidara daha yaklaştıracaktır. Vereceğiniz her oyla Türkiye'de alternatif fidanı dikeceksiniz.''

Hükümetin açıkladığı projeleri de eleştiren Türker, iktidar partisinin ''Türkiye'de gerginliğe ne zaman son verileceğini'' açıklaması gerektiğini söyledi.

Türker, Türkiye'de ulusal bütünlüğün korunmasının önemli olduğunu vurgulayarak, ''Güneydoğu Anadolu'da BDP Genel Başkanı, açık şekilde 'çift başbakan lazım' diyor. Bu çift Başbakana ne AKP hayır demiştir, ne de CHP hayır demiştir. Bu oy avcılığıysa, biz bakın oy avcılığı yapmıyoruz. Diyoruz ki; Türkiye'de tek Başbakan vardır ve federatif yapıya biz karşıyız. Başkanlık sistemini istemek, federal yapıyı istemektir. Türkiye'nin bölünmesi demektir'' dedi.

Türker, partisinin Anadolu yakasında bulunan bazı ilçe merkezlerini de ziyaret etti.

aa



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs