En Sıcak Konular

Yunanistan limanları ve yolları satıyor

25 Mayıs 2011 12:26 tsi
Yunanistan limanları ve yolları satıyor Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, otobandan limanlara ne var ne yok satışa çıkardı. İlk talipler Türk firmaları..

Yunanistan, otobanlardan tren yollarına, limanlardan havaalanlarına kadar pek çok altyapı değerini satmaya hazırlanıyor.

Radikal'in haberine göre, Krizden çıkış yolu arayan ülke, 2015 yılına kadar 50 milyar euroluk özelleştirme yapma kararı aldı. Komşunun satışa çıkardıklarının başında Pire ve Selanik limanları geliyor. Bu limanlara ilk talip ise Türkiye’den çıktı.

PİRE VE SELANİK LİMANLARINA BAKIYOR

Hindistan, Afganistan ve Kosova başta olmak üzere pek çok ülkede altyapı, inşaat ve havacılık yatırımları bulunan Limak Holding, Yunanistan’da satışa çıkarılan limanlar için düğmeye bastı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Yunanistan’daki liman özelleştirmelerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Şu anda ihale şartnamelerini ayrıntılı olarak inceliyoruz. Yatırımın gelirini, giderini, garantilerini tartıyoruz. Uygun bulursak 15-20 gün içinde yatırım kararı alırız” dedi.

Türkiyeli bir şirket olarak Yunanistan’da yatırım yapmanın zorluklarının farkında olduklarını vurgulayan Özdemir, komşudaki ihalelere girmek için Yunan ortak arayışında olduklarını da kaydetti.

'YUNANİSTAN ZOR PAZAR'

Daha önce Yunanistan’da yerli ortakla boru hattı ihalesine girdiklerini dile getiren Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, şunları söyledi: “Yunanistan’ın bu açıdan kolay bir ülke olmadığını gördük. Bu yüzden araştırmamızı çok sıkı yapıyoruz. Bizim için en zor pazar Yunanistan, bunu biliyoruz. Kosova’da havalimanı aldık, 2 aydır işletiyoruz. Orada evimde gibiyim. Siyasileri ve bürokratlarla yakınız. Ama Yunanistan’da bu şartlar pek yok. Yerli ortak konusunda da çalışmalarımız var. Şu anda değerlendirme sürecindeyiz. Net yatırım kararımızı 15-20 gün içinde vereceğiz.”




Bu haber 1,437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs