iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Ziyaretçiler: Yani bu iyi bir şey mi?

25 Mayıs 2011 11:44 tsi
Ziyaretçiler: Yani bu iyi bir şey mi? Hürriyet yazarı Yalçın Doğan bugün, ‘Amerikalılar CHP örgütlerini ziyaret ediyor’ başlığını attı.. 20’den fazla örgüte Amerikalı akını olmuş. Tamam da.. Bu iyi bir şey mi? iyibilgi Ankara

Yabancı misyon temsilcileri ve elbette Amerikalılar’ın Türkiye’de gitmedikleri yer hemen hemen yok. Zaten sadece Batı ülkelerinin Güneydoğu ziyaretlerinin son 10 yıllık listesi yapılsa herkesin ağzı açık kalır muhtemelen.

Öte yandan, Wikileaks belgelerinin de pekâla gösterdiği gibi, ABD’lilerle konuşmayan veya Amerikalılar’ın ziyaret etmediği yer de pek yok.

Yine bir başka sıradan gerçek ise şu: özellikle seçim dönemlerinde yabancılar tüm ülkeyi ve siyasi partileri yoğun biçimde geziyorlar ve hem olası sonuçlar ve hem de o partinin kimi konulardaki politik duruşlarını öğrenmmeye çalışıyorlar.

Bugün Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde Yalçın Doğan bu konuya diyemeyeceğiz (!), Amerikalılar’ın CHP’yi ziyaretlerine sanki ayrı bir hava vermiş görünüyor…

Şöyle ki…

Kars’ta sohbet ederken bir sorum (yani Kılıçdaroğlu durup dururken söylemiyor, Doğan soruyor) üzerine Kılıçdaroğlu: ‘Amerika benimle doğrudan temas kurmuş değil ama, bizim il ve ilçe örgütlerimizi ziyaret ediyorlar. Şu ana kadar yirmiye yakın örgütümüzü ziyaret ettiler.

Örgütlerden bu ziyaret talebine karşı ne yapılacağı sorulunca, Gürsel Tekin, ‘iyi karşılayın konuk severlik gösterin’ mesajını iletiyor. Amerikalılar seçimle ve CHP politikalarıyla ilgili her türlü soruyu soruyor.

Şimdi buradan ne anlaşılmalı? Hissettirilen sanki şu: Amerikalılar da CHP’nin geldiğini görüyor ve/veya onlar da destekliyor.

Kaldı ki, Yalçın Doğan’ın sorusunun şu biçimde olduğu kestirilebilir; “Amerikalılar sizinle temas kurdu mu?”. Eğer Kılıçdaroğlu, “evet geldiler görüştük” deseydi, Doğan’ın haberi nasıl şekillenecekti acaba?

Üstelik bunların sık sık ABD politikalarını eleştiren bir yazarın kaleminden çıktığını görmek ilginç olabilirdi. Çünkü bu kadarı bile ilginç oldu.

Finalda şunu soralım: Bir başka ülkenin temsilcilerinin siyasi liderleri ve yapıları ziyaret etmesi bir tarafa, buradan politik nema çıkarmak iyi bir şey mi?

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 1,764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,600 µs