En Sıcak Konular

Fenerbahçe'den 3 yabancı transferi

25 Mayıs 2011 09:53 tsi
Yeni sezonda da Alex'e göre sistemi kuracağını ifade etti, 3 yabancı oyuncu alacaklarını söyledi.

Fenerbahçe'yi 18. kez mutlu sona ulaştıran Teknik Direktör Aykut Kocaman, şampiyonluk hikâyesi başta olmak üzere gündeme dair tüm konulara açıklık getirdi. Lig TV'ye konuşan Kocaman, yeni sezonda da Alex'e göre sistemi kuracağını ifade ederken 3 yabancı oyuncu alacaklarını söyledi.

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de teknik patron Aykut Kocaman, Lig TV'de yayınlanan 'Futbol Gündemi' adlı programa konuk oldu. Şampiyon olma öykülerini anlatan Kocaman, transferlerle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kocaman'dan inciler...

Geçen sezon son maçta şampiyonluk gidince derin bir yara oluştu. Daum'la devam etmeme fikri bütün camiada konuşuluyordu tahmin ediyorum. Sayın Başkan ve Ali Yıldırım benim ismimi öne attı. Benim bu piyasadaki en büyük artım, güvenilir olmamdı. Teknik direktör olmam yanlış bir tercihti, ancak zorunluluktu.

Trabzonspor puan kaybını beklemiyorduk. Bu beraberlik motivasyonumuzu artırdı. Antrenman tekniğimiz ve istediklerimiz değişmedi. Değişen tek şey, Fenerbahçe ailesi olarak herkes o maçtan (Yeni Malatyaspor) sonra düşündü ve yapma konusunda irade göstermeye başladı. En önemli değişim, oyuncu grubumuzun söylenenleri yapma konusunda irade göstermesidir. En büyük transfer, oyuncuların performansını artırmak oldu.

Bursaspor maçı bizim için dönüm noktasıdır. Bursaspor maçı Alex'in Türkiye'ye geri dönüş maçıdır. Topuz'a da değinmek lazım. Mehmet Topuz Kayseri'de yıldız oyuncuyken, burada sistem içinde bir yıldız oldu. Cristian, Emre, Selçuk'un performansının artmasıyla Alex'in topla buluşması arttı. Alex, dünyada tekniği en iyi 10 oyuncudan biridir. Takımınızda Alex varsa düzen değişikliği yapmak kolay değil.

Orta sahanın merkezine bir oyuncu ve bir de forvete takviye düşünüyoruz. Bununla beraber kadronun altını doldurmak gerekiyor. Ama ana hedef 2-3 transfer gibi gözüküyor. Ama ayrılma ihtimali olan oyuncularımız var. Yabancı transferi yapmak için yabancı yollamalıyız. Kafamızda düşündüğümüz birkaç isim var. Ancak çok fazla kadroyu bozmayacağız.

Takımımızda 5 tane milli takım kaptanı var. Ben dünyanın en büyük kulübünün Fenerbahçe olduğunu düşünüyorum. Branşlarıyla beraber mali organizasyonlarıyla dünyanın en büyük kulübü... Kulüp şu an takımın önünde, biz de takımı dünyanın en iyi takımları arasında sokmalıyız. Kulübün büyümesiyle takımın büyümesi aynı orantıda gelişmedi. Gökhan Gönül'ün de Fenerbahçe'de mutlu olduğunu düşünüyorum. Bence takımın önemli parçalarından biri olmalı.

Kanarya ve Alex medyanın da gözdesi

Ligi şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, medyada en çok haberi yer alan kulüp oldu. Medya takip ajansı Interpress'in yazılı basını kapsayan araştırmasında ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergi incelendi. Oluşturulan raporda, otuz dört haftalık maraton sonunda Sarı-Lacivertli takımın toplam 50 bin 727 adet haberde yer alarak birinci olduğu görüldü. Beşiktaş sezon boyunca 47 bin 187 haberle ikinci sırayı alırken, G.Saray ise hakkında çıkan 44 bin 956 haberle üçüncü oldu. Trabzonspor toplam 43 bin 720 haberle dördüncü sırada yer aldı.

En popüler sporcu listesinde ise F.Bahçe'nin kaptanı Alex de Souza, zirvede yer aldı. Alex, yazılı basında isminin geçtiği 9 bin 901 haberle birinci oldu. Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez, hakkında çıkan 9 bin 186 haberle ikinci sırayı alırken, G.Saray kaptanı Arda Turan ise 7 bin 920 haberle üçüncü sırada kaldı. Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma 7 bin 911 haberle dördüncü oldu.

Semih, yönetimle masaya oturacak

2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'de bazı futbolcular, dün Sarı-Lacivertli taraftarlarla bir araya geldi. Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki Adidas mağazasında gerçekleştiren etkinliğe katılan Semih Şentürk, Bekir İrtegün ve Caner Erkin, taraftarlara imza dağıtıp, birlikte fotoğraf çektirdi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, uzun bir kuyruk oluştu.

Sarı-Lacivertli kulüp ile sözleşmesi sona eren Semih Şentürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "F.Bahçe ile bugünden itibaren görüşmeler başladı. Geleceğimle ilgili kararı verirken, hem ailemi hem çocuklarımı düşünmek zorundayım. Milli Takım'dan sonra kesin karara varacağıma inanıyorum." ifadesini kullandı. Semih, 'G.Saray'dan teklif geldi mi?' sorusuna ise "Kontratım bitti, teklifler oluyor ama takım ismi veremem. Tabii ki ben serbest futbolcuyum, kontratım bitti. Teklifler olacaktır." diye konuştu.


Kaleci Volkan, transfer için açık kapı bıraktı

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda büyük pay sahibi oyuncularından milli kaleci Volkan Demirel, geleceğiyle ilgili ilerleyen günlerde bazı gelişmelerin olabileceğini söyledi. Şampiyonluk için çok büyük bir emek harcadıklarını vurgulayan milli kaleci, "Çok büyük bir inatla bu yarışı sürdürdük. Trabzonspor'u da tebrik ediyorum. Son haftaya kadar bizi takip ettiler. Hak eden taraf biz olduk." diye konuştu.

Başarılı kaleci, kariyerinde böyle bir seri yaşamadığını da belirterek, "18'de 17 galibiyet çok büyük bir başarı. Benim kariyerimde yok, hiçbir futbolcunun kariyerinde yoktur. Çok önemli bir başarı.'' dedi. Şu anda transferi konuşmak istemediğini de ifade eden Volkan, "İlerleyen günlerde bazı gelişmelerin olacağını düşünüyorum. Tabii ki bunu hem Fenerbahçe'nin menfaatleri hem de benim menfaatlerim doğrultusunda olması gerekiyor. Şu an için net bir şey yok." şeklinde konuştu.

bugün



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs