En Sıcak Konular

Mansur Yavaş'tan kaset açıklaması

25 Mayıs 2011 09:33 tsi
Mansur Yavaş'tan kaset açıklaması

MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mansur Yavaş, MHP'de yaşanan kaset skandalını değerlendirdi.

MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mansur Yavaş, partisine yönelik kaset tezgâhını, 'siyaset mühendisliği yapan organize suç örgütlerinin işi' olarak niteledi. Ülkücülerin, MHP'ye karşı yapılmak istenen operasyonlara izin vermeyeceğini savunan Yavaş, partilileri kenetlenmeye çağırdı.MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mansur Yavaş, partideki kaset skandalları üzerine bir kez daha Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'iyi niyet' mektubu gönderdi. İlk olarak mart ayında Bahçeli'ye bir mektup gönderen ve partinin ekseninden kaydığı uyarısını yapan Yavaş, Balyoz sanığı Engin Alan'ın aday gösterilmesi halinde kendisinin milletvekili adayı olmayacağını bildirmişti. Nitekim Alan'ın adaylık başvurusunun ardından kendisi müracaat etmeyerek listelere girmemişti. Dün bir kez daha Bahçeli'ye seslenen MYK üyesi, bu kez kaset komplosuna karşı yönetimin yanında yer aldı. Bu tezgâhın, siyaset mühendisliği yapan organize suç örgütlerinin işi olduğunu ileri süren Yavaş, ülkücülerin, partilerine karşı yapılmak istenen operasyonlara izin vermeyeceğinin altını çizdi. MHP'li siyasetçi, operasyon sahiplerine de meze olmayacaklarını ifade etti.

'Değerli Kamuoyuna' sözleriyle başlayan mektupta, son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapma zarureti doğduğu kaydedildi. Yavaş, şu görüşleri dile getirdi: "Siyaset mühendisliği yapan organize suç örgütlerinin, Türkiye siyasetinin; bu şekilde ortaya atılan veya şantaj amacı ile gizli tutulan ses ve görüntü kayıtlarıyla alçakça şekillendirilmesi veya yönlendirilmesi amacını güttüğü şüphesizdir. Son günlerde yaşanan olaylar sadece siyaseti yeniden şekillendirme amacını aşmış olup, artık hedef, hayatlarının sadece belli bir kesitini değil, neredeyse tamamını ülkücü harekete bahşetmiş olanlara, MHP'nin kurumsal kimliğine, tüzel kişiliğine, geçmişimize, anılarımıza ve ülkümüze saldırı halini almıştır. Ülkücü hareketin ne kadar ambalajlanırsa ambalajlansın hiçbir dayatmaya teslim olmayacağı kuşkusuzdur."

Mansur Yavaş, ülkücü hareketin itibarsızlaştırma kampanyasının başarılı olamayacağını belirtti. Bu tür komplolar ile bitirilmesi veya yolundan döndürülmesinin de mümkün olmadığını vurguladı. Yapılan saldırılar karşısında herkesin birbirine ve davasına kenetlenmesi zorunluluğu doğduğuna işaret ederken 'yüzde 25 oy' hedefi gösterdi. Yok edilmek istenen bir fikir hareketine karşı yapılan saldırıya verilecek cevabın en az yüzde 25 oy alarak iktidara ulaşmak olduğunu kaydetti. Ülkücü hareketin hafif bir silkinmeyle dahi bu hedefi gerçekleştirebilecek güç ve kudrete sahip olduğunu savundu.

cihan

 

 



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs