En Sıcak Konular

MHP'de 'kaset mağdurları' soruşturmayı tıkadı

24 Mayıs 2011 18:34 tsi
Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü 'MHP'de kaset skandalı' soruşturmasında istifa eden 10 MHP'li yöneticinin, savcılığa ifade vermemesinden ötürü soruşturmada 'tıkanma' yaşandığı iddia edildi.

Uygunsuz görüntüler içeren kasetlerin internette yayınlanmasıyla birbiri ardına istifa eden MHP'liler, istifa dilekçelerinde söz konusu görüntüleri çeken ve yayınlayanların yakalanmalarını istemişlerdi. MHP'de yaşanan kaset skandalları sonrası savcılık görüntüleri çeken ve yayınlayan faillerin yakalanması için soruşturma başlatmıştı.

İddiaya göre; 10 yöneticiden 5'inin görüntülerinin yayınlanmasıyla söz konusu kişilerin internette bu görüntülerin yayınlanmasının ve erişiminin engellenmesi için savcılığa avukatları aracılığıyla başvuru yaptıkları, ancak bir kişinin dışında hiçbirinin kasetlerden dolayı suç duyurusunda bulunmadıkları ileri sürüldü. Soruşturma başladığından bu yana 10 yöneticiden sadece MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinli'nin şikayetçi olduğu, onun da olayın geçtiği evin adresini verme gibi soruşturmayı kolaylaştıracak şekilde bir ifadeyi savcılığa vermediği öne sürüldü.

İnternete düşen görüntülerde MHP'li yöneticilerle ilişkiye girdiği iddia edilen kadınlardan da bu güne kadar savcılığa hiçbirinin 'kaset mağduru' sıfatıyla başvuruda bulunmadığı belirtildi. Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ile birlikte internette görüntüleri yayınlanan öğretmen Hüsniye isimli kişinin de, savcılığa mağdur sıfatıyla şikayette bulunmadığı kaydedildi.

Hem MHP'li yöneticiler hem de olayda görüntüsü yayınlanan ve adı geçen kadınların 'kaset mağduru' sıfatıyla savcılığın işini kolaylaştıracak ve soruşturmanın genişlemesini sağlayacak şekilde yardımcı olmadıkları iddia edildi.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başka bir CHP'li Nesrin Baytok ile görüntülerinin çekildiği belirtilen mekanın adres bilgisinin savcılığa verilmemesi gibi, MHP'lilerin yaşadığı olayda da söz konusu evlerin adreslerinin şu ana kadar savcılığa ulaşmadığı öne sürüldü.

Cihan



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,437 µs