En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Iğdırlılara: Ardahanlılar

24 Mayıs 2011 15:26 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Iğdır mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine televizyonda karşılıklı tartışmaya çağırırken Iğdırlılara, 'Ardahanlılar' diye seslendi.

Partisinin Ardahan'daki mitinginin ardından helikopterle Iğdır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zübeydehanım Bulvarı'nda toplanan halka seslendi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek başladı. Başbakan Erdoğan'ın Iğdır'a geldiğinde 'Eğer AKP'ye oy vermezseniz kapıyı kapatırım' diye tehdit ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Hangi demokraside var tehditle oy toplamak? Demokrasiyle vatandaşı nasıl ezerim, medyayı nasıl baskı altına alırım, vatandaşı nasıl dinlerim. Bizim derdimiz ise herkesin karnının doyması, herkesin mutlu olması. Arada siyahla-beyaz gibi fark var. Biz insanımızı, ülkemizi seviyoruz. İnsanın mutluluğu için çalışıyor, onun için çaba harcıyoruz. Onun için yola çıktık, onun için mücadele edip baskıları yok edeceğiz." dedi.

Konuşmasında Başbakan ile arasındaki televizyon polemiğine de değinen Kılıçdaroğlu, "Gel istediğin gazetecilerle istediğin yerde tartışalım dedim, o daha çırak dedi. Çık karşıma kim usta sana göstereyim. Çıkması için üç şart lazım. Geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememesi, mangal gibi yürek lazım. Bunların üçü de var mı Recep Tayyip Erdoğan'da?" diye sordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakanın çıkarak, 'benim bakanlarım yolsuzluk yaptı, ben de onları milletvekili listelerine almadım' dediğini iddia ederek, "Böylece bir hükümetin bakanlarının yolsuzluk yaptığını bu ülkenin Başbakanı açıkladı." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında AK Parti hükümetine yüklenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "9 yıldır ülkeyi perişan ettiler. Yoksul sayısı arttı, işsiz sayısı arttı. Çocuklar yatağa aç giriyor. Evlerde huzur kalmadı. Boşanma davaları arttı, hapse giren yurttaşlarımızın sayısı da arttı. AKP hükümeti son 9 yılda 49 tane yeni hapishane yaptı. Yeni hapishane yapacağına 49 tane yeni fabrika yapsaydınız, gençlerimiz gidip çalışsaydı, üretseydi, emek harcasaydı, kazansaydı, evine alın teriyle kazandığı ekmeği götürseydi günaha mı girmiş olurlardı. Onlar fabrika değil hapishane sözü verdiler. Onlar fabrika değil, hapishane açtılar. Halkın iktidarında hapishane değil, fabrika olacak. İşsizlik değil, iş olacak. Aşsızlık değil, aş olacak. Sizin için çalışacağız, sizin için üreteceğiz. Hemen üstümüzde dershane var. Dershanede gençlerimiz var. 'YGS yaz Tayyibe gönder şifre cebine gelsin' diyorlar duydunuz mu? 1 milyon 700 bin çocuğumuzun emekleriyle oynadılar. 1 milyon 700 bin çocuğumuzun geleceğiyle oynadılar."

"EĞER BİZİ PERİŞAN ET DİYORSANIZ OYUNUZU ONA VERİN"

Kılıçdaroğlu, vatandaşları sandık kime oy vereceklerini konusunda iyi düşünmeye davet ederek, "Sandığa gittiğinizde bir şeyi düşünün. 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde hangi iktidar yurt dışından ithal kurbanlık koyun getirdi? Siz biliyorsunuz, ben de biliyorum. Arkadaş, yurt dışından koyun, angus ve et getirdin, üreticileri perişan ettin. Eğer 'Bizi perişan et' diyorsanız, oyunuzu ona verin, itirazım yok. 'Artık yeter, bu ülkenin üreticilerine yazık. Üretmemiz, para kazanmamız lazım' diyorsanız sırtınızı AKP'ye dönün, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oyunuzu verin." diye konuştu.

Mitingin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu helikopterle Ağrı'ya geçti.



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs