En Sıcak Konular

Yunan gazetesinden Bağış'a tahrik suçlaması

24 Mayıs 2011 14:52 tsi
Yunan basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın geçen Pazar gerçekleştirdiği Batı Trakya ziyaretinde kendisine refakat eden Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın tahrik edici yeni açıklamalarda bulunduğunu iddia etti.

Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesi, Bakan Bağış'ın iktidardaki PASOK Partisi Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı ile İskeçe ve Gümülcine müftülerinin de hazır bulunduğu Yüksek Danışma Kurulu'ndaki yemekte, ''Türk azınlığı Avrupa vatandaşlarının, Yunanistan ve Avrupa'ya yaptıkları katkıların, Türkiye'nin Avrupa yolunu açtığını'' söylediğini, yarısı Türk yarısı AB bayrağı olan bayraklar da dağıttığını yazdı.

Gazete, bu açıklamaların Dışişleri Bakanı Dimitri Druças ile ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) dış konular yetkilisi Panos Panayotopulos arasında yoğun sürtüşmeye neden olduğunu belirtti.

Bu arada, Druças'ın açıklamalarından, Atina'daki Türkiye Büyükelçisi'ne protestoda bulunulduğunun da belli olduğunu ileri süren gazete, Panayotopulos'un ''Türk Devlet Bakanı, her yabancı ziyaretçinin, ülkemizin ulusal egemenliğine saygılı olmaya, Anayasa ile yasalarda öngörülenleri uygulamaya ilişkin kuralı ihlal etti'' dediğini ve hükümeti '' Bağış'a cevap vermek üzere uygun sözleri bulmadığı için'' eleştirdiğini kaydetti.

Elefterotipiya, Druças'ın ise yaptığı açıklamada, ''Ülkemizi ziyaret eden her yabancı yetkili memnuniyetle karşılanır ancak yerel halkın hassasiyetine gerekli saygıyı göstermelidir. İç konulara müdahaleler ve Müslüman vatandaşlarımızın kenara itilmesini ya da belirli bir çerçeve içinde hareket etmesini amaçlayan söylem yada faaliyetleri kabul etmiyoruz. Bunları bugün Türkiye'nin Yunanistan'daki Büyükelçisi'ne de net bir şekilde belirttik'' ifadesini kullandığını yazdı.

Haberde, Druças'ın, Panayotopulos'un ''Geçmişte aynı hassasiyeti göstermemiş olan hükümetlerin mensubu olduğunu ve hassasiyeti göstermekte geç kaldığını'' da söylediği belirtildi.

A.A.



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs