En Sıcak Konular

Bosna Erdoğan'a emanet edilmiş

24 Mayıs 2011 13:36 tsi
Bosna'nın merhum Lideri Alia İzzetbegoviç'in vefatından önce Başbakan Erdoğan'la yaptığı son görüşmede 'Bosna'yı sana emanet ediyorum.' dediği öğrenildi.

Bosna Hersek'in eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç, ölüm döşeğindeyken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde "Sen Osmanlı Torunusun" Bosna Hersek'i sana emanet ediyorum." dediği öğrenildi.

Bir dizi ziyaret için Kocaeli'ye gelen Karadağ İslam Birliği Meşrihat Başkanı (Karadağ Müftüsü) Rıfat Fejzic, katıldığı bir programda, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı rahmetli Aliya İzzetbegoviç'i, vefat etmeden önce son ziyaret eden kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. O ziyarette kendisinin de orada bulunduğunu belirten Fejzic, Başbakan'ın o esnada Brüksel ziyaretini gerçekleştirdiğini, ziyaret sonrası Türkiye'ye dönmek üzere olduğunu, fakat gelen bir telefonla Aliya İzzet Begoviç için rahatsızlığından dolayı rotayı değiştirip Bosna Hersek'e geldiğini belirtti.

"SEN OSMANLI TORUNUSUN"

Aliya İzzet Begoviç'in, bu ziyaret sonrasında vefat ettiğini söyleyen Fejzic, "O ziyarette Begoviç, Başbakan'a bakarak, 'Sen Osmanlı torunusun, Bosna Hersek'i sana emanet ediyorum.' dedi. Bu sözlerin ardından bir kaç saat sonrasında vefat etti."

Fejzic yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın sadece kendi ülkesindeki müslümanları değil Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'daki bütün müslümanları sahiplenip, onların da dünya üzerindeki haklarını arayarak bir kimliği büründürülmüş hale getirildiğini söyledi.



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs