En Sıcak Konular

Kamuda memur alımı

24 Mayıs 2011 12:51 tsi
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, sınavla 45 raportör yardımcısı adayı alacak...

Anayasa Mahkemesi Başkanlığının duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre yazılı sınav, Ankara'da 30 Ekim 2011 Pazar günü 9.30'da ÖSYM tarafından test yöntemi ile gerçekleştirilecek. Aday adaylarında hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler alanlarında, en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış olmaları şartı aranacak.

Ayrıca KPSSP 103 puan türünden en az 75 puan almaları da aday adaylarında aranacak şartlar arasında yer alıyor. Giriş sınavına katılmak isteyen aday adayları, mahkemenin http://www.anayasa.gov.tr internet sitesinden temin edecekleri giriş sınavı başvuru formunu doldurarak, 15 Ağustos ile 16 Eylül 2011 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığına verecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, 24 Ekim 2011 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM;nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden temin edebilecek.

AKADEMİK PERSONAL ALIMI

Bu arada İstanbul Medeniyet ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) Rektörlüğü, çeşitli okullarda istihdam edilmek üzere öğretim üyesi alacak. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü 7 profesör, 1 doçent ve 19 yardımcı doçent alımında bulunacak. Öğretim üyelerinin görev yapacağı okullar ve sayıları şöyle:

"Ziraat fakültesi: Biyosistem ve su ürünleri mühendislikleri, tarla bitkileri, zootekni (4 profesör, 1 yardımcı doçent)

İktisadi ve idari bilimler fakültesi: İktisat, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, kamu yönetimi (2 yardımcı doçent)

Mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi: Harita ve mekatronik mühendislikleri (1 profesör, 1 yardımcı doçent) Fen edebiyat fakültesi: Biyoloji, fizik, tarih, istatistik (1 profesör, 5 yardımcı doçent)

Eğitim fakültesi: Eğitim bilimleri, ilköğretim, güzel sanatlar eğitimi, ortaöğretim fen ve matematik alanlar eğitimi (1 doçent, 4 yardımcı doçent) Tıp fakültesi: Cerrahi, dahili ve temel tıp bilimleri (5 yardımcı doçent)

Tokat Meslek Yüksek Okulu: (1 yardımcı doçent)" Adaylar istenilen belge ve açıklamaları, üniversitenin http://www.gop.edu.tr adresinden sağlayabilecek.

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 10 PROFESÖR, 3 DOÇENT ALACAK

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü, tıp fakültesinde görevlendirilmek üzere, daimi statüde 10 profesör, 3 doçent alacak. Adaylar başvurularını 30 Mayıs'a kadar şahsen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne yapacak. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Bu arada profesör unvanı olanlar doçent kadrolarına başvuru yapamayacak. Tıp fakültesinde görev yapacak öğretim üyelerinin görev yapacağı bölümler ve sayıları şöyle: "Temel tıp bilimleri: Biyokimya, histoloj ve embriyoloji, tıbbi mikrobiyoloji (3 profesör), Dahili tıp bilimleri: Göğüs hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, nükleer tıp (2 profesör, 1 doçent) Cerrahi tıp bilimleri: Çocuk ve göğüs cerrahisi, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, kulak, burun ve boğaz hastalıkları, göz hastalıkları (4 profesör, 2 doçent)"

aa



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,056 µs