En Sıcak Konular

'Erdoğan özür dilemekten fazlasını yapıyor'

24 Mayıs 2011 10:16 tsi
'Erdoğan özür dilemekten fazlasını yapıyor' "Anlaşılan Öcalan da eski Türkiye’de kalmış. O da Başbakan’ın ne söylediğinin pek farkında değil."

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner'in Star gazetesindeki köşe yazısından ilgili kısım:

Kabul etmek gerekir ki PKK’nın silahlı militanları şehirleri basıp, ortalığı ateşe verince bazı konular son aylarda yeterince konuşulamaz oldu. Belki de bu nedenle bazı yorumcular Hükümet’in sorunu çözmekten vazgeçtiğini, daha milliyetçi bir söyleme yöneldiğini iddia etmeye başladılar. Oysa ki ne milliyetçilik Kürt sorununu çözmeye engeldir, ne de ortada Hükümet’in bu sorunun çözümünden vazgeçtiğini gösterir bir işaret bulunmaktadır. Tam aksine Başbakan Erdoğan seçim meydanlarında tarihe geçecek cümleler kuruyor. Erdoğan önce “inkâr bitti” dedi. Başka bir deyişle devletin hatalarını eleştirmede devletin başbakanı en Kürtçü adamın bile elinden söylemini almış oldu. Böylece zaten söyleyecek bir tek kelimesi bile kalmamış olan PKK’nın istismar edebileceği alanlar iyice daraldı. Başbakan en son ‘bomba’yı ise Hakkâri’de patlattı:

“Kürt sorunu denilen olay ret, inkâr ve asimilasyon... Günümüzde Türkiye’de böyle bir sorun yok... Bugün artık kısıtlamalar yok. Bugün, ifadenin önünde engeller yok. Hep birlikte çok daha iyisini yapacağız, standartları çok daha yükseğe çıkaracağız bunun için sizden destek istiyoruz”.

Sorun yoksa Öcalan da yok

Başka bir deyişle Erdoğan “geçmişte ret de vardı, inkâr da vardı, asimilasyon da” diyor. Geçmişte bırakınız söylemeyi, aklınızdan bile geçiremeyeceğiniz cümleleri memleketin başbakanı kuruyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi uzmanlar çatışmaların çözümü için özür dilemeyi en önemli aşama sayıyorlar. Eğer bir devlet veya kişi hatalarından dolayı özür dileyebiliyorsa, o sorunda çözüm yolunda bir hayli yol alınmış demektir. Farkında mısınız, hükümet Kürt sorununda özür dilemekten çok daha fazlasını yapıyor. Erdoğan da, Gül de devleti en radikal Kürtçü’den bile daha ağır bir şekilde eleştiriyor, eleştirmekle kalmıyor o hataları da düzeltmeye çalışıyor.

Tüm bunlar olurken Abdullah Öcalan İmralı’dan seslenmiş, “Başbakan’ın bir sözü yeter, demokratik anayasayla çözüm geliştireceğiz desin ben de gerillayı geri çekerim” demiş. Anlaşılan Öcalan da eski Türkiye’de kalmış. O da Başbakan’ın ne söylediğinin pek farkında değil. Oysa devlet demokrasi ile çözüm konusunda Öcalan’ın söyleminin çok ilerisinde. Öcalan ya bunu görmüyor, ya da sorunun gerçekten çözüleceğinden korkuyor. Ne de olsa sorun yoksa, o da yok.



Bu haber 1,407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs