En Sıcak Konular

Hakkari'de kepenkler CHP için açıldı!

24 Mayıs 2011 08:19 tsi
Hakkari'de kepenkler CHP için açıldı!
'Erdoğan geliyor' diye kapattırılan kepenkler, Kılıçdaroğlu için açtırıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın üç gün önce yaptığı Hakkâri mitingi öncesinde, baskıyla esnafa kepenk kapattıran terör örgütü, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehre gelişinde herhangi bir protesto eylemi düzenlemedi. Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren il merkezindeki çöpleri topladı; Kılıçdaroğlu'nun yol güzergâhında bulunan cadde ve sokaklar süpürüldü. CHP lideri ise miting konuşmasında kepenk kapatma eylemleri için hükümeti suçladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün ilk olarak Van'ın Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslendi. "Başbakan Hakkâri'ye gitti 'Kürt sorunu yoktur' dedi. Daha önce 'sorun var' diyordu. Ne oldu?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Ben sizin çocuğunuzum. Hiçbir zaman insanları ne inancıyla ne de kimliğiyle ayırmadım. İnsan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, ben böyle bakıyorum." ifadelerini kullandı. Doğu ve Güneydoğu'daki mitinglerde KCK davası kapsamında tutuklu bulunan BDP'li belediye başkanlarını gündeme getirmeye devam eden CHP lideri, "Siz seçimle gelen belediye başkanını hapse atacaksınız. Bu, halkın iradesine saygı duymamaktır." görüşünü savundu.

Ardından Hakkâri'ye geçti. İlk olarak BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti. Burada gazetecilerin, "Başbakan Erdoğan'ın gelişinde kepenkler kapalıydı. Ama bugün her yer açık. Aradaki farkı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu üzerine şöyle konuştu: "Bunu Başbakan'a sormak lazım. Kapattıranlardan ziyade siyasi iktidarın şunu düşünmesi lazım; bu kepenkler niye kapanıyor? Siz burada esnafı suçlayacağınıza, yerel yönetimi suçlayacağınıza bu sorunu halletmeye çalışın. Ben samimiyim, aramızdaki fark budur. Hakkâri halkı da sağ olsun samimiyetimize inandı, sevecen davrandı, ben de çok memnun oldum."

Daha sonra miting alanına geçerek kısa bir konuşma yaptı. 'Biji Apo' sloganları atılırken, BDP'li gençlerin de mitinge katıldığı gözlendi. Kılıçdaroğlu, "Avrupa'da kabul edilen yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Onlara özerklik vereceğiz aynı Avrupa'daki gibi. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Yasası'nı aynen kabul edeceğiz." diye konuştu. CHP lideri, mitingin ardından partisinin il binasına geçti. Burada gazetecilerin, "KCK ile anlaştığınız söyleniyor" sorusuna "Ben halkla anlaştım." karşılığını verdi.

zaman



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs