En Sıcak Konular

Babacan'dan muhalefete tepki

20 Mayıs 2011 22:52 tsi
Ali Babacan, ana muhalefet partisinin söylemlerinde tutarlılık olmadığını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''Bugün bir ana muhalefet partisinin bir ciddiyet, bir tutarlılık içinde olması lazım. Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olmuş, 10'unculuğu hedefleyen bir ülkede artık belli başlı partilerin aldatıcı söylemlerden uzak durması gerekir, yazıktır'' dedi.

Babacan, 12 Haziranda yapılacak genel seçim çalışmaları çerçevesinde Etimesgut'taki Durmuşoğulları Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Babacan, Türkiye'nin küresel finansal krizi en az maliyetle atlattığını belirterek, ''Sayın Başbakanımızın tabiriyle kriz teğet geçti'' ifadesini kullandı.

Kalkınmayı çok yönlü düşünmek ve ele almak gerektiğini vurgulayan Babacan, ''Demokrasi ile ekonominin at başı gibi beraber gelişmesi lazım. İşte bunun için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin son 8.5 yıldır elde ettiği başarıya bakarak 2023 hedeflerini koyduklarını belirten Babacan, bu hedeflere değindi.Seçimsürecinde halka, iktidarda oldukları 8.5 yıl içinde yaptıklarını anlattıklarını ve ileriye doğru hedeflerini ortaya koyduklarını hatırlatan Babacan, şöyle devam etti:

''AK Parti dışında hiçbir parti, kendi döneminde yaptıklarından bahsetmiyor, bahsedemiyor. CHP,MHPne yapıyor? Şimdi biz 2023 hedefleri ilan ettik. Bizim hedeflerimizi almışlar önlerine, 'bizim de 2023 hedefimiz var' diyorlar. Bizim rakamların kiminin üzerine 5 eklemiş, kiminin üzerine yüzde 10 eklemiş, bizim hedeflerimiz de bu. İyi de bu hedeflere millet niye inansın. Sen önceki dönemde ne yaptın ki, Türkiye'yi nereden aldın, nereye getirdin ki, bugün, '2023'te bu hedefleri tuttururum' diyorsun, ilan ediyorsun?''

-''BİR SÖYLEDİKLERİ BİR SÖYLEDİKLERİNİ TUTMUYOR''-

Farklı siyasi partilerin farklı vaatlerinin ortalarda uçuştuğunu, ''proje'' diye ortaya enteresan fikirler atıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, şunları söyledi:

''Fakat bir söyledikleri, bir söylediklerini tutmuyor. Şimdi CHP'nin en büyük projesi ne? Seçim bildirgelerine yazmışlar, 'en az 600 lira vereceğiz yoksul ailelere.' Bir aile sigortası kitapçığı hazırlamışlar, orada da, '600 liraya tamamlayacağız' diyorlar. En az 600 lira para vereceğim demek başka, ben ailenin gelirini 600'e tamamlayacağım demek başka. O kitapçıkta, '125 liradan başlayacak ödemeler' diyorlar. Ya sen bugün anamuhalefet partisinin genel başkanısın. Bu dürüstlük mü? Ama artık bugünün Türkiyesinde vatandaşın aldanması diye bir şey kolay kolay söz konusu olmaz. Halkımız çok uyandı, her şeyi biliyor. 10 dakika dinlesin, adam doğruyu mu, eğriyi mi konuşuyor ayırt ediyor.

Bugün bir ana muhalefet partisinin bir ciddiyet, bir tutarlılık içinde olması lazım. Çünkü işin özünde dürüst olmak, doğruyu söylemek, asla aldatan olmamak lazım. Türkiye'de bir ana muhalefet partisinin bunlara dikkat etmesi lazım. Aksi halde Türkiye'de siyaset kurumuna, inanın yazık oluyor. Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olmuş, 10'unculuğu hedefleyen bir ülkede artık belli başlı partilerin aldatıcı söylemlerden uzak durması gerekir, yazıktır. Hesabı kitabı yapılmış, doğru söylemlerle, doğru projelerle ortaya çıkmak lazım.''

aa



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs