En Sıcak Konular

Krueger: Türk ekonomisinin durumu iyi

20 Mayıs 2011 17:59 tsi
Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkan Yardımcısı Anne Krueger, ekonomik gücün gelişmekte olan ülkelere kaydığına işaret etti.

Krueger, bu ülkelerden Türkiye'de ekonomik gidişatın gayet iyi olduğunu dile getirdi.

İstanbul Ekonomi ve Finans Konferansı (ICEF) Fatih Üniversitesi öncülüğünde toplandı. 'Küresel Finansal İstikrarın Sürdürülebilirliği' başlığı altında yapılan konferansa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra ekonomi uzmanları Prof. Dr. Anne Krueger, Prof. Dr. Daron Acemoğlu ile Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Karagöz katıldı.

Konferansta söz alan Anne Krueger, ABD'nin 2008 ve 2009'da ekonomik bunalımla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bunalımın Avrupa ülkelerine de sirayet ettiğini vurgulayan Krueger, resesyona dair gereken önlemlerin alınmadığından dert yandı.

Ülkelerin ekonomileri bağlamında dengeli bir görünüm ortaya koymadığından yakınan Krueger, bu durumu ABD'nin cari açığını kapatmak, Çin'in cari fazlasını gidermek adına gerekenlerin yapılmamasına bağladı.

Büyük ekonomiler ile ilgili risklerin devam ettiğini anlatan Profesör Krueger, "İlerleyen zamanlarda ABD kaynaklı bir resesyon söz konusu olabilir de olmayabilir de. " dedi.

Asya ülkelerinin ekonomilerini güçlendirdiğine işaret eden IMF eski Başkan Yardımcısı, yatırımların gelişmekte olan ülkelere kaydığını vurguladı. Türkiye, Brezilya ve gibi ekonomilerin de gayet iyi durumda olduğunu kaydederken, "Japonya depremden dolayı güç günlerle karşı karşıya ama her şey iyi olacak. Resmin tamamına bakıldığında ise 2011'de dünya ekonomisi 3, 4 büyüyecek; 2012'de de büyüme hemen hemen aynı olacak. " ifadelerini kullandı.

Japonya depremi ve sonuçlarının dünya ekonomisinde görülen iyileşmeye sekte vuracağı öngörüsünde bulunan Anne Krueger, "Çin'in tüketimini artırması gerekiyor. Bu anlamda Avrupa ve Amerika'nın önemli sorumlulukları söz konusu. Çin para birimi Yuan'ın değerini alt seviyelerde tutarsa Mali dengesizlikten kurtulamayız. Amerika da hemen bütçe açığını kapatmalı. " uyarısında bulundu.

Yunanistan'ın durumuna da değinen Krueger, ülkeye borçlarını yeniden yapılandırmasını tavsiye etti.

cha



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs