En Sıcak Konular

DSP Lideri Türker: CHP iki omurgalı yüze sahip

20 Mayıs 2011 15:20 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin kurucusu merhum Ecevit ile Demirel'in aynı çizgide gösterilmesine sert tepki gösterdi.

 Türker, "Eğer koyuyorsa demek ki onun omurgası ikili hale gelmiştir. İki omurganın ilk defa iki yüzünün olduğunu görüyoruz. CHP iki omurgalı yüze sahip olur. " dedi.

Seçim çalışmaları için Eskişehir'e giderken Ankara'nın Polatlı ilçesine uğrayan DSP Genel Başkanı Masum Türker Seçim otobüsünden Polatlıları selamladı. Genel Başkan Türker, Polatlı'da Karayolları 65. Şube Şefliği önünde, DSP İlçe Başkanı Yaşar Şahin, DSP Ankara milletvekili adayları Tufan Bural, Şaamettin Emektar ve partililer tarafından karşılandı.

Daha sonra DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile Seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir kasetle dışarıdan dizayn edildiğini öne süren DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Dizayn edilirken de ellerine bir reçete verildi. Ben onlara light AKP diyorum. Onlar AKP'nin light'dırlar. Light AKP ne demektir? Bugüne kadar kendini var eden durumu değiştirip mevcut olan düzenin bugünün düzeninin eklentisi haline gelmektir. Seçim bildirgesinde ABD ile bozulan ilişkilerimizi düzelteceğiz diyerek, ABD ile bağlantılı bir program getirdiğini açıkça itiraf ediyor. Merak eden vatandaşlarımız web sayfasına girsinler, CHP'nin bildirgesine baksınlar, onun nasıl ABD taraftarı olduğunu, onun yönlendirmesi ile olduğunu görürler. Şimdi sağdan ya da soldan birilerini aday almışlar. Biz hiç kimseyi yaralamıyoruz. Ama birisi çıkıp da ben solcuyum deyip eski liderimiz DSP'nin kurucusu Ecevit'e sahip çıkıyorsa aynı çizgide ve aynı omurgada Demirel'i koymaması gerekir. Eğer koyuyorsa demek ki onun omurgası ikili hale gelmiştir. İki omurganın ilk defa iki yüzünün olduğunu görüyoruz. CHP iki omurgalı yüze sahip olur. " diye konuştu.

"BAHÇELİ'NİN ŞİMDİKİ DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP'deki kaset olayları ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışını desteklediklerini söyledi.

Türker, "Türkiye'yi dizayn etmek isteyenler, Milliyetçi Hareket Partisi'ni zor durumda bırakmak için, her gün bir kaset yayınlıyorlar. Biz ilk kasetin yayınlandığı gün, Sayın Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunduk. Dedik ki, sarı öküzün başını vermeyiniz. Arkadan hep başka öküzlerin başı istenir hikayede. Masal böyledir. Ama ikinci kasette de kendi arkadaşlarının başını yediler. Şimdiki duruşunu da beğeniyoruz. Hayır dediler. Bu Türkiye'yi yönetmek isteyenlere, hayır çıkışını biz Demokratik Sol Parti olarak destekliyoruz. " açıklamasında bulundu.

"CHP'NİN BOŞLUĞUNU DOLDURMAMIZDAN KORKTUKLARI İÇİN REKLAMLARIMIZI YAYINLAMIYORLAR"

Televizyonlarda reklamlarının başladığını anlatan DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Yakında yazılı medyada da çıkacak. Hoş, günü gelince açıklayacağım, bazı özel televizyonlar bizim hazırladığımız reklamlar devletin televizyonunda, yandaş medyada yayınlandığı halde, kendi kendilerine özellikle korudukları CHP'nin boşluğunu doldurmamızdan korktukları için yayınlamıyorlar. Günü gelince bunu açıklayacağım. Eğer ısrar ederlerse bütün internet ve web sayfalarında bunları yayınlayacağım. " şeklinde konuştu.

"ALLAH BİZE SİZİNLE BERABER OLMAYI BİR DAHA NASİP ETMESİN"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bazı Cumhuriyet Halk Partili milletvekili adaylarının Anadolu'da gezerken 'DSP de son anda bize dönecektir' diye konuşmalar yaptığını ileri sürdü. Türker, "Allah bize sizinle beraber olmayı bir daha nasip etmesin. Parlamento dışında. " ifadesini kullandı.

Türker konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Dersim dosyasını açarak Atatürk'ü yargılayacaklarını ifade ederek, Türkiye'de Atatürk milliyetçiliğini suç sayılır hale getirenlerin yanında yer alacaklar. O nedenle bazı Cumhuriyet Halk Partili milletvekili adayları Anadolu'da gezerken DSP de son anda bize dönecektir diye konuşmalar yapıyor. Allah bize sizinle beraber olmayı bir daha nasip etmesin. Parlamento dışında, ama gelin biz birbirimizin işine karışmayalım. Düz olalım AKP'nin milletvekili sayısını azaltalım. Parlamento'da gerekiyorsa hükümet kuralım. Bakın buradan söylüyorlar. Siz oyları bölüyorsunuz. Oyları bölmüyoruz. Solda iki tane parti var. Ortada bir komünist partisi var. Geri kalan yedi partinin de yedisi, sağ partiler. Kimse o yedi partiye bölüyorsunuz demiyor. Ama herkes CHP'nin light AKP olmasını engellediğimiz için, onları tekrar Atatürkçü düşünceye davet ettiğimiz için bizden korkan sağdaki ve soldaki herkes 'aman DSP olmasın', bize 'yüzde 1 alıyorsunuz' diyorsunuz. Niye korkuyorsunuz yüzde bir alacaksak. Yolunuza devam edin o zaman. Siz bizi yüzde 1 görüyorsunuz. Biz kendimizi yüzde 14 görüyoruz. AKP'nin de, CHP'nin de anketlerindeki makyajları sildik. Bilim adamları ile çalıştık. AKP'nin oyu yüzde 28. CHP'nin oyu yüzde 20, MHP'nin oyu 10, 5 ile 12 arasında gidip geliyor kasetlere bağlı olarak. Şimdi onlar yüzde 47, yüzde 30 diyorlar. Haklılar. Oy vermeyen yüzde 40'ın kararsız kişinin sandık başına gitmesini istemiyorlar. Onların Oyunu alacAK Parti olsun istemiyorlar. O oyları bölüştüğünüz zaman AKP oluyor yüzde 47, CHP oluyor yüzde 32, o nedenle burada vatandaşlarıma sesleniyorum. Siz eğer AKP, CHP ve MHP'ye oy vermemekte kararlı, ama kime vermekte kararsız iseniz size DSP'ye davet ediyorum. "

"DSP'NİN OYLARINI ALALIM SONRA ECEVİT'İ BIRAKIRIZ"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün'ün siyaset yapma isteklerine bir diyeceklerinin olmadığını söyledi.

Türker konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Şu anda CHP halkçı gözükmek adına merhum Ecevit'e sarılmış. Bu sarıldıkları Ecevit'in vasi tayini için yetersizdir diye dava açan Sinan Aygün'ü listelerinde göstermelerini biz olsa olsa tabanının belli bir kesimine 'bakmayın biz yine Ecevit'e aynı duyguları besliyoruz. Şu seçimi atlatalım, Demokratik Sol Partililerinin oylarını da alalım. Sonra Ecevit'i bırakırız. Onun yetersiz olduğunu söyleyen Sinan Aygün'ü almışız' derler. Kılıçdaroğlu'na buradan uyarıda bulunuyorum. Bir daha ağzına almasın. Sakın bir daha Sinan Aygün'ü savunmak için 'taban istedi, Sinan Aygün dile getirdi' demesin. Çok ayıp ediyor. ya da kendisine bilgi verenler yanlış bilgi veriyor. Biz soldaki partiyiz. Biz Atatürk devrimlerine sahip çıkıyoruz. CHP, Atatürk devrimlerinden birisi olan tekke ve zaviyeleri değiştirmeye kalkıyor. Bu bile anayasal bir devrimin değişikliğini isteyen bir sol partinin ne kadar bir sol olduğuna kamuoyu ve halkımız karar versin. "

cha



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs