En Sıcak Konular

Hasan Yener, TFF'ye cevap verdi

20 Mayıs 2011 11:45 tsi
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, TFF'ye cevap verdi...

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, “Yönetmelikte misafir takıma ayrılan yüzde 5’lik oranın artırılacağına dair hiçbir hüküm yok. Madem Futbol Federasyonu (TFF) böyle düşünüyordu, bu yönetmeliği Hukuk Kurulu yaptı, yönetmeliğe bu maddeyi açıkça yazardı ve bugün de bu tartışmaların çok uzağında olurduk.” dedi.
   
Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sivasspor kulübünün Fenerbahçe’ye fazla yer tahsis etmesine ilişkin değerlendirmelerine, TFF’den gelen yazılı açıklamaya tepki gösterdi.
  
Sivasspor kulübünün Fenerbahçe’ye oldukça fazla yer tahsis ettiğini açıklaması üzerine kendilerinin de 16 Mayıs’ta TFF’ye başvurduklarını hatırlatan Yener, “Fenerbahçe’nin deplasmanda oynayacağı maçta seyirci dezavantajını avantaja dönüştürmesinin haksız bir rekabet doğuracağını, bu yarışta Fenerbahçe’nin bir avantaj sağlayacağını söyledik. Bu durumun önlenmesi için de Futbol Federasyonu'na bir yazı ile başvurduk.” dedi.
   
Aynı gün TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ile telefonla görüştüğünü doğrulayan Yener, şöyle devam etti:
  
 “Onların bana ifadesi şu; ‘Yazıyı Hukuk Kurulu inceliyor, kurulun yorumuna göre size cevap yazacağız.’ Ama şuana kadar henüz TFF’den Trabzonspor Kulübü olarak olumlu veya olumsuz resmi bir yazı almış değiliz.”
   
Yener, kurumların birbirlerine isteklerini veya sorunları yazıyla bildirdiklerinin altını çizerek, “Karşı taraftaki kurum da buna yazıyla cevap verir. Telefon görüşmeleri özel görüşmelerdir, hiçbir şekilde hiçbir kurumu bağlayıcı görüşme değildir. Federasyon yönetim kurulu üyelerinin benimle telefonla görüşmesi hiçbir zaman bu sorunun cevabı değildir.” ifadelerini kullandı.
  
 TFF’nin de açıklamasında belirttiği gibi yönetmelikte ‘misafir takımlara tribün kapasitesinin en az yüzde 5’i tahsis edilir’ diye bir hüküm bulunduğunu belirten Yener, bu seyirci kapasitesinin iki kulübün anlaşması halinde daha fazla olabileceği konusunda ise yönetmelikte hiçbir hüküm olmadığını savundu. Yener, şöyle konuştu:
   
“Madem TFF böyle düşünüyordu, bu yönetmeliği TFF Hukuk Kurulu yaptı, yönetmeliğe bu maddeyi açıkça yazardı ve bugün de bu tartışmaların çok uzağında olurdu.”

   
GÖZLER SAHADA, KULAKLAR SİVAS’TA OLACAK
   
Ligde 22 Mayıs Pazar akşamı Kardemir Karabükspor ile oynayacakları son maça da değinen Yener, sözlerini şöyle tamamladı:
  
 “Ligin düğümünün çözüleceği, ligin noktalanacağı enteresan bir hafta olacak. Biz Karabük’te, Fenerbahçe de Sivas’ta oynayacak. Bizim hedefimiz; önce kendimi maçımızı kazanmak ve ondan sonra da Sivas’tan gelecek haberleri bekleyeceğiz.
   
Umuyorum biz kazanırız, Fenerbahçe de puan kaybeder ve ligi istediğimiz gibi noktalarız. Ama futbolda her türlü sonuç var. Her şeye rağmen Trabzonspor’un bu yılki performansı ve aldığı puan başarılı bir sonuç. Ama şampiyonlukla taçlandırmamız çok daha güzel olur.”

CİHAN



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,893 µs