En Sıcak Konular

Demirel'e bir tepki de BBP'den

20 Mayıs 2011 09:53 tsi
BBP lideri Yalçın Topçu, partisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları cevaplandırdı...

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "BBP, Sayın Süleyman Demirel'in ne hasmıdır, ne de hısımıdır." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum'a gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Afra düğün salonunda partililere hitap etti. Topçu Süleyman Demirel'e, "BBP, doğruya doğru der, eğriye eğri der" dedi.

Partisinin son günlerde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilişkilendirildiğini ifade eden Topçu, şunları söyledi: "Ne yazık ki birileri bir gündem belirliyor. Biz burada işsizliği, aşsızlığı konuşmamız gerekirken, 'Bu Kandil niye yıllardır söndürülmedi?', 'Bu İmralı niye şimdiye kadar susturulmadı?' onu konuşmamız gerekirken, sayın başbakanla, eski bir siyasi liderin aralarındaki polemikle ilgili BBP ilişkilendirilince bunu açıklamak istiyorum. BBP, Sayın Süleyman Demirel'in ne hasmıdır, ne de hısımıdır. BBP doğruya doğru der, eğriye eğri der. BBP, Sayın Demirel'in GAP projesine 'doğrudur, bir an evvel bitirilmesi gerekir' der. Ama BBP, Sayın Demirel'in Cumhurbaşkanlığı sırasında bizim halaylarımıza, zeybeklerimize inat senfoni orkestrasının karşısına geçip 'Bu Türkiye'nin çağdaş yüzüdür' söylemine de karşıyız. BBP siyasette, devlet hayatında emeği ve hizmeti olanları, uygun bir dille eleştirir. BBP, Sayın Demirel'in siyasi tecrübesinin kendini tartışmaya açmayacak kadar çok olduğunu da bilir. Eğer tartışılıyorsa Anadolu'da bir laf vardır 'Harmana giren Porsuk dirgene dayanır' Ben iktidar partisinin üslubunu tasvip etmiyorum. Ama Sayın Demirel de 80'den sonra fikri ve siyasi değişikliğe karar verdiyse kendisi bilir. Bu meydanlar onların anlayışını bu hale getirdi" diye konuştu.

12 Haziran genel seçiminin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yalçın Topçu, "Ülkede ihanet ve terör devam ediyor. Türkiye, bir kuşatma altında. Siyasiler, koltuk ve rant kavgası içerisindeler. Anadolu çocuklarının iktidarında, vatandaşlarımız refah ve huzura kavuşacaktır. Büyüyen ekonomi sözleri, büyük sermaye sahipleri olanların midesinden geçmektedir. Bu bozuk düzeni biz düzelteceğiz. Şimdi 'her evden bir oy' parolasıyla sizlerden, denenmemiş, rahmetli başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasını temiz elleri ve yürekleriyle taşıyan bir kadroya oy vermenizi ve bizleri iktidar yapmanızı istiyorum" diye konuştu.

Topçu, iktidar olduklarında ilk icraatlarının idamı referanduma götürerek, halkın iradesine göre yasalaştıracaklarını dile getirdi.

cihan

 




Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs