En Sıcak Konular

İzmir'de birleşme projesi yalan oldu

0 0 0000 00:00 tsi
İzmir'de birleşme projesi yalan oldu Günler öncesinde CHP-DSP birlikteliğinin İzmir'de bugün yapılan son Cumhuriyet Mitingi'nde ilan edileceği beklentilerine rağmen Baykal ve Sezer biraraya gelemedi. Baykal kürsünün önündeyken Sezer nerede duruyordu?

Miting sırasında sürekli, ‘Birleşin, birleşin’ sloganları atıldı. Günler öncesinde CHP-DSP birlikteliğinin İzmir'de iki liderin vereceği fotoğrafla kamuoyuna ilan edileceği açıklama ve beklentilerine rağmen Baykal ve Sezer biraraya gelemedi.

Baykal kürsünün önünden mitingi izlerken, Sezer ise arkalarda durmayı tercih etti. Kürsüden sürekli “Sezer'in önünü açın, Sezer'i buraya bekliyoruz'' anonsları yapıldı. Ancak Sezer'i kürsünün önünde görmek mümkün olmadı. Solda birlik umutlarını azaltan bu durum, miting alanında da hayal kırıklığı yarattı

YALNIZ GELDİLER

İzmir'de yüzbinleri buluşturan mitingde, solda birleşme vurgusu da ön plana çıktı. Sık sık “Solda birleşin" sloganlarının atıldığı mitingde yapılan konuşmalarda da sol güçlerin birleşmesi gerektiği vurgulandı. ancak beklenen birleşme açıklaması gelmedi. İki parti lideri beklenenin aksine kol kola değil, alana yalnız geldiler.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin kurmayları ve 100’ün üzerinde milletvekili ile birlikte deniz yolundan mitingin yapılacağı meydana geldi. Baykal, “Artık Birleşin Yarın Çok Geç Olacak", "Tüm sol birleşsin, iktidara yerleşsin" sloganlarıyla karşılandı. Baykal’ın ardından miting alanına gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de aynı sloganla karşılandı.
CHP ve DSP yönetimlerinin tam kadro miting alanında olması, iki haftadır süren birlik çalışmalarının bugün olumlu bir şekilde halka açıklanacağı beklentisi yaratmıştı.
Gündoğdu Meydanın'da platforma çıkan CHP Gelen Başkanı Baykal, "Birleşmeyene mazbata yok" sloganlarına, kafasını "hayır" manasında sallayarak yanıtladı. Bu durum, solda birleşmenin açıklanmasını bekleyen miting alanında hayal kırıklığına neden oldu.
Baykal, DSP ile görüşmelerde "partinin kapatılması şart değil" diyerek, birleşmede son sözü DSP'ye atmıştı. DSP'nin bir kaç gündür yanıt vermemesi, birleşme beklentilerinde umutları azaltırken, İzmir mitinginde kararın açıklanacağı tahminlerine de neden olmuştu.

KARAYALÇIN, BAYKAL İLE BİRLİKTE İZMİR'E GİTTİ

CNN Türk Televizyonu'na konuşan SP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP - DSP - SHP birlikteliği için "Keşke olabilse, çok isterim" açıklamasını yaptı.
Karayalçın'ın İzmir'e Baykal ile birlikte gelmesi, 'solda birlik' beklentisini artıran bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

"ARTIK BİRLEŞİN"

Prof. Dr. Alparslan Işıklı da platformda yaptığı konuşmada sandıkta birleşmenin önemine değindi. Işıklı, Cumhuriyet Mitinglerinin değişik siyasal oluşumları bir araya getirdiğini belirterek, “Birleşme kadar hangi noktada birleşileceği de önemli. Önemli olan sandıktan Atatürkçülüğün çıkmasıdırö dedi. Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ise konuşmasında, Cumhuriyet mitinglerinin Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi dünya halklarınca coşkuyla karşılandığını, onları cesaretlendirdiğini söyledi.

milliyet
 



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs