En Sıcak Konular

Çelik: Ziyaretim, kesinlikle bir hesap verme değil

0 0 0000 00:00 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaretine ilişkin olarak, “Ziyaretimin sebebinin kesinlikle bir hesap verme olmadığını, hesabı ancak Başbakan'a verdiğimi, millete verdiğimi açık bir dille ifade e

Sayın Genelkurmay Başkanı'nın da böyle bir beklentisi yok” dedi.

Kanal 7 televizyonunda yayınlanan “Başkent Kulisi” programına katılan Çelik, canlı yayında soruları yanıtladı.
Çelik, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili ifadeler olduğu ve açıklamanın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine, kurumlar arası diyaloğun önemine değindi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin olarak, iki kişi arasında geçen diyaloğun her ikisinin de rızası olmadan açıklanamayacağını söyleyen Çelik, “Sayın Genelkurmay Başkanı'na ziyaretimin sebebinin kesinlikle bir hesap verme olamadığını, hesabı ancak Başbakan'a verdiğimi, millete verdiğimi açık bir dille ifade ettim. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın da böyle bir beklentisi yok” diye konuştu.

Bakanlık çalışmaları hakkında basına, kurumlara ve sivil toplum örgütlerine yönelik bilgilendirme yaptıklarını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı ziyaretinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “Bu tamamen devlet yönetme sorumluluğu gereği olarak yapılmış bir şeydir” dedi.

“İNSANİ SICAKLIĞI OLAN BİR GÖRÜŞME”

Çelik, görüşmenin amacına ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruya da “Benim açımdan son derece faydalı ve son derece medeni, insani sıcaklığı olan bir görüşme olmuştur” yanıtını verdi.

Televizyonların canlı yayınlarına katılarak, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında sözü edilen olayların ne olup ne olmadığını anlattığını ifade eden Çelik, bu olayların Milli Eğitim Bakanlığıyla ilişkilendirilmesinin, yalnızca içinde çocukların ve gençlerin yer almasından kaynaklandığını, düzenleyenlerin bir çoğuyla kurumsal ilişkilerinin bulunmadığını belirtti.

Çelik, Genelkurmay'ın açıklamasının ardından muhalefet partilerinin tutumunu da eleştirerek, “kendi saadetini başkasının felaketinde arayanların hiçbir zaman mutlu olamayacağını” söyledi. Memlekette bazı problemler olabileceğini, ancak bunların çözümünde herkesin demokrasiden yana bir tavır sergilemesi gerektiğini dile getiren Çelik, “Muhalefet sınıfta kalmıştır bu açıdan” dedi.

SEÇİM İŞ BİRLİKLERİ

Çelik, genel seçimler öncesinde siyasi iş birliklerine ilişkin bir soru üzerine de siyasetin toplum mühendisliği ile dizayn edilemeyeceğini kaydetti. Geçmişte bu şekilde ortaya çıkan partilerin başarı gösteremediğini belirten Çelik, halkın 22 Temmuz'da son sözünü söyleyeceğini ifade etti.

 




Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs