En Sıcak Konular

'Yaradan'a karşı küstahlıktır'

17 Mayıs 2011 22:36 tsi
'Yaradan'a karşı küstahlıktır' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siirt mitinginde edep dışına çıkarak, Allah'a dil uzattığını savunan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Sen neredesin, sen Gavur Dağları'nın ötesine geçebildin mi? Sen Sivas'ın batısında kaldın. Ama biz en ücra köşeye kadar gidiyoruz, siyasi irade orada, askerimizle beraberiz, polisimizle beraberiz. Sonuna kadar da beraber olacağız. Ama sen neredesin sen, onu söyle. Sen de CHP gibi belli ki kumsalda dolaşıyorsun, kumsalda dolaşıyorsun" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları çerçevesinde Malatya'da partisinin il örgütü tarafından belediye binası yanında düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşmasında iktidar oldukları süre boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Erdoğan, muhalefet partisi liderlerine yüklendi.

Malatya’nın önemli bir şehir olduğunu ifade eden Erdoğan, "Malatya Malatya bulunmaz eşin. Gönülleri coşturuyor ay ile güneşin, İşte Malatya'ya benim bu 11’ninci gelişim. Her seferinde coşkuyla karşılanıyorum. Ama bugün bir başka güzelsiniz. Bizden hayır dualarınızı hiç eksik etmeyin. Sevdanız muhabbetiniz daim olsun. ‘Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş. Derman siz burhan sizsiniz. Burhan arardım dostuma aslım bana burhan imiş.’ Malatya Turgut Özal kadar demokrasi, Battalgazi kadar vatan aşığı bir şehirdir. En son 12 Eylül halk oylamasında yüzde 75 gibi yüksek bir oranda demokrasiye ‘evet’ dediniz. Hepinize tek tek şükranlarımı sunuyorum. Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum, eğer bugün çetelere karşı savaşıyorsak, dünyanın her yerinde mazlumu, hakkı savunuyorsak sizin sayenizdedir. Siz bize 3 Kasım’da yetki verdiniz.” dedi.

'AK PARTİ ÇETELERİN PARTİSİ DEĞİL'

Ülkeye, millete, 81 vilayete, 74 milyonun her birine hizmeti, bir lütuf değil, bir hak olarak gördüklerini belirten Erdoğan, Malatya ve Malatyalılara hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, Türkiye haritasını renklere ayıranlardan değiliz. Biz partizanlık yapanlardan, şehirleri, bölgeleri birbirinden ayrı gayrı tutanlardan değiliz. Biz Doğu'ya, Batı'ya, Kuzey'e, Güney'e sırtını dönenlerden değiliz. Değil mi ki insandır, değil mi ki candır; başımızın tacıdır, gönlümüzün sultanıdır. 74 milyon bizim için birdir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, biz Yunus'un diliyle 'yaradılanı severiz yaratandan ötürü' anlayışıyla seviyoruz. Alevisi, Sünnisi, doğulusu, batılısı, Romanı, göçmeni hepsi bizim nazarımızda eşittir, hepsi bizim öz be öz kardeşimizdir. Biz bu millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için geldik. Çünkü bu millet, kendisine efendilik taslayanlardan çok çekti. Bu ülke, millete tepeden bakanlardan, milleti aşağılayanlardan, aynı dili konuşamayan, aynı yöne bakamayanlardan çok çekti. AK Parti, elitlerin partisi, seçkincilerin partisi değildir. AK Parti, birileri gibi, çetelerin partisi, çetelere kol kanat geren, çetelere avukatlık yapan bir parti değildir. Görüyorsunuz bazı partilerin rotasını çeteler, mafya belirliyor, ama AK Parti'nin rotasını çeteler değil, millet çizmiştir.”

Son 8.5 yılda Türkiye'nin çok farklı bir konuma yükseldiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bunu birlikte yaptık, birlikte başardık. 8.5 yıl boyunca istişareyle birbirimize danışarak yürüdük; Türkiye'yi birlikte büyüttük. Her aşamada bir olmaya, beraber olmaya bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi. Erdoğan, "Türkiye Hazır Hedef 2023", "İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün" şeklindeki partisinin seçim sloganlarını söyleyerek, miting alanında bulunanların tekrarlamalarını istedi.

AK Parti'nin, milletin partisi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "AK Parti'nin rotasını çeteler çizemez, AK Parti'nin rotasını kasetler çizemez, AK Parti'nin rotasını sadece ve sadece millet çizer. AK Parti 'ben' ifadesini kullanmaz, 'biz' ifadesini kullanır. AK Parti'nin kerameti kendinden değil, sizden menkuldür” dedi.

"CHP DEMİREL İLE AYNI USLÜBU KULLANIYOR"

Geçtiğimiz pazar günü Antalya'ya gittiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, meydandaki vatandaşlara, başkanlığa seçilen Mustafa Akaydın'ın yerel seçimler öncesinde kullandığı afişleri gösterdi. Afişlerde elektrik ve suyun bedava olacağı yönünde vaatler olduğunu anlatan Erdoğan, bu vaatlerin hayata geçirilemediğini ifade etti ve Akaydın'ı eleştirdi. Konuyu Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in geçmişteki vaatlerine getiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "CHP'nin akıl hocası ne diyordu? Hatırlayın o günleri... Merhum Özal'la tartıştığı zaman ne diyordu? 'Ne veriyorsa beş vereceğim'... Sonra iktidara geldi, nerede beş? Soruldu kendisine, 'Dün dündür, bugün bugündür' yanıtını verdi. Bir ara çok daha farklı şeyler söyledi. Konut ve otomobil olmak üzere iki anahtar vaadinde bulundu. Konutlar geldi mi Malatyalı kardeşim, otomobil var mı? Sayın Kılıçdaroğlu, siz dürüstsünüz öyle mi, siz sözünüzde durursunuz öyle mi? Siz Gandi'siniz ya... Antalya'ya verdiğiniz sözler ne oldu? İşte o gün Antalya'da nasıl yalan söyledilerse bugün de Türkiye'ye yalan söylüyorlar. O gün Antalya'yı nasıl aldattılarsa, bugün tüm Türkiye'yi aldatmak istiyorlar. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na yürüyen yalan dedim. Gördüm ki hafif kalır be. Bunlar koşan yalan, koşan... İşte Antalya'daki bu afişler de CHP yalanlarının belgesi... Belgeli yalancı bunlar, vesikalı yalancı bunlar."

Kılıçdaroğlu'nun bir kasetle genel başkan olduğunu belirten Erdoğan, bu zamana kadar şahsına ve topluma yönelik hakaretlere 'edep yahu' diyerek sessiz kaldıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siirt mitinginde edep dışına çıkarak, Allah'a dil uzattığını savunan Başbakan Erdoğan şöyle dedi: "Siirt'te haddi aşarak, sınırları aşarak aklı, izanı, vicdanı, inancı bir kenara bırakarak mutlak yaratıcımız olan Allah'a dil uzatmak gibi bir densizliğe, bir edepsizliğe imza attı. Haşa diyorum. Allah mekandan, zamandan münezzehtir diyorum. Rabbimin mağfiretine, sizlerin affına sığınıyorum. Diyor ki 'Statükocuların Allah'ı Ankara'dır.' Buradan Kastamonu'dan sesleniyorum. Siirt'te beklediğin kalabalığı bulamadın diye bu densizliği yapmaya hakkın var mı? Bu, Yaradan'a karşı küstahlıktır."

"AK PARTİ’YE KARŞI KİRLİ TEZGAH KURULUYOR"

12 Haziran seçimi öncesinde kirli tezgahlar kurulduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, "Önce CHP'de tezgah kurdular. CHP'yi şekillendirdiler. CHP'nin kaset mağduru genel başkanı vardı. Ardından kaset mamulu genel başkan geldi. CHP'yi çetelerin sığınağı yaptılar. 87 yaşında emekli şahsı, CHP'nin ikinci milli şefi yaptılar. CHP olarak iki yıl önce Antalya'da neler vaat etmediler ki; 'elektriği bedava yapacaklardı, suyu bedava yapacağız' dediler. Meğer sulu şaka yapmışlar. Çünkü suya zam yaptılar. Her sabah bütün çocuklara süt dağıtacaklarını vadettiler. CHP'li belediye başkanına bütün bu vaatlerini hatırlattılar. 'Elimde sihirli değenek yok ki' demiş. Bunların genel başkanı ne ki, belediye başkanı ne olsun. Akıl hocaları da 'dün dündür, bugün bugündür' diyor. Hani Gandi idiniz, Antalya'nın hesabını nasıl vereceksiniz" diye sordu.

"Sayın Kılıçdaroğlu, hani sen Aleviydin, buradan Malatyalı canlara soruyorum, Kahramanmaraş, Çorum olaylarını, kanlı 1 Mayıs olaylarını soruyorum. Siirt'te çıkıyor, Allah'ın adını son derece nezaketsiz üslup kullanıyor" diye sözlerine devam eden Erdoğan, "Bu ülkede inananlar, CHP endişesini her zaman taşıdılar. Belli ki taşımaya devam edecekler" ifadelerini kullandı.

AK Parti seçim bürolarına yönelik saldırılara da değinen Erdoğan, "AK Parti seçim bürolarını molotof kokteyli atıyorlar. Şu ana kadar 100'ü buldu. Bu mu demokrasi ve özgürlük mü? Polisimin kanı yerde kalmayacaktır. Bunlara gereken cevabı 12 Haziran'da gümbür gümbür AK Parti'yi çıkararak vereceksiniz. Esnafa kepenk indiriyorlar. CHP de kepenk indirdi. Siz bu ülkeye ne verdiniz ki, bundan sonra ne vereceksiniz? Bunlar sadece ideolojidir" dedi.

"KELİN İLACI OLSA KENDİ BAŞINA SÜRER"

Erdoğan, "Bay Kemal buraya geldiğinde sormadınız mı? 90'lı yıllarda SSK Genel Müdürü iken, sizi ilaç kuyruklarında bekletmedi mi? Kelin ilacı olsa başına sürer" dedi.

MHP'yi de eleştiren Erdoğan, "Bahçeli sen Sivas'ın batısında kaldın, Gavur Dağının ötesine geçebildin mi? Biz askerimiz ve polisimizle sonuna kadar beraber olacağız. Sen de belli ki CHP gibi kumsalda dolaşıyorsun" diye konuştu. Erdoğan, meydanı dolduranlara "Ergenekon taşeronlarına 12 Haziran'da gereken cevabı verin" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "Bay Kemal buraya geldiğinde sormadınız mı? 90'lı yıllarda SSK Genel Müdürü iken, sizi ilaç kuyruklarında bekletmedi mi? Kelin ilacı olsa başına sürer. Önce şu ilacı bul da, derdine derman ol."

“MALATYA 10 BİN KİŞİ DAHA ARTARSA 2013’TE BÜYÜKŞEHİR OLUR”

Malatya'nın büyükşehir olma beklentisine de değinen Başbakan Erdoğan, daha sonra şunları söyledi:

"Sınır, nüfusun 750 bin olmasıdır. Malatyamızın 10 bin açığı var. Bu açığı 2013'e kadar Malatya'nın gidermesi lazım. Malatya'nın nüfus artış oranı binde 5. Bunu binde 10'a çıkarırsanız olur. İki yılda 10 bin eksik giderildiği anda mesele bitmiştir. Marka şehir olma yolunda yürüyen Malatya'yı büyükşehir olarak büyütmek istiyoruz. 11 Büyükşehir arasına girmeyen Malatya ve Mardin. Bu iki şehrimizin bu hızı yakalayacağına inanıyorum."

Malatya'ya yaptıkları hizmetleri de anlatan Erdoğan, "79 senede 36 kilometre yapılmış. Biz 8 yılda 217 kilometre bölünmüş yol yaptık. Havaalanı terminal sayısını büyüttük, yolcu sayısı 5 kat arttı. Bin 733 dersliği bitirdik. 10 bin 17 bilgisiyar gönderdik. Kitapları ücretsiz verdik" dedi. Erdoğan, okullardan kara tahtayı da kaldırıp, akıllı tahta getireceklerini vurguladı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "KÖYDES kanalıyla 123 milyon TL verdik. Ziraat Bankası, kredi yüzde 59'dan yüzde 5'lere düşürdük. Halk Bankası yüzde 47 faizle kredi veriyordu, bunu yüzde 5'lere düşürdük. Doğalgaz'ı Malatya'ya getirdik. Yollar, viyadükleri görüyorsunuz."

Başbakanın konuşmasını Devlet Bakanı Çemil Çiçek, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı ve merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Kutanmış Türkeş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu ve Malatya milletvekilleri ve milletvekili adayları da dinledi.



Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs