En Sıcak Konular

Üç bin imam atanıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, “Yaklaşık 3 bin imam kadromuz boş. Bu kadrolara bu sene atama yapacağız” dedi.

Muğla'da bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapacak olan Prof. Dr. Bardakoğlu ilk olarak Muğla Valisi Temel Koçaklar'ı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bardakoğlu, “Teşkilatınızın kadro sorunu devam ediyor mu” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Yaklaşık 3 bin imam kadromuz boş idi. Bu kadrolara bu sene atama yapacağız. Türkiye genelinde 10 binin üzerinde camide imam kadromuz yok. Din görevlisinin olmaması bazen önemli sorunlara yol açıyor. Bu kadro sorunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili sorunlar siyasi her türlü mülahazanın dışında, ortak oy birliği ile çözülüyor. Bizi ilgilendiren konularda her türlü siyasi desteği bütün siyasilerden görüyoruz.”

KADIN DİN GÖREVLİLERİ

Kadın din görevlisi sayısını imkan bulurlarsa artıracaklarına da işaret eden Prof. Dr. Bardakoğlu, “Türkiye'de bu konuda yeterli personelimiz yok. Bu personelin bir bölümünü Avrupa'da görevlendirdik” dedi.

Bardakoğlu, seçim sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığının siyasetten uzak durma konusunda çok dikkatli olduğunu belirterek, “Bizde bu konuda bir gelenek oluştu. Siyasetten uzak durmaya dikkat ediyoruz. Bu konuda arkadaşlarımıza ayrı bir uyarı yapma gereği duymadım” diye konuştu.

ALEVİ-BEKTAŞİ KLASİKLERİ

Konuşmasının ardından Muğla Valisi Temel Koçaklar'a 4 ciltten oluşan “Alevi-Bektaşi Klasikleri” setini hediye eden Bardakoğlu, şunları söyledi:

“Alevi kültürü bizim öz kültürümüz. Kendi kültürel zenginliğimizdir. Bu kültürü de orijinal kaynakları ile halkımıza ve din görevlilerimize tanıtmak istiyoruz. Bu eserlerde orijinal metinler ve tercümeleri yer alıyor. Günümüzde ortaya çıkan her türlü dini gelişmeleri din görevlilerimizin yakından takip etmesi lazım. Bugüne kadar 4 cildi yayınlanan klasiklerin sayısını 20'ye çıkarmayı planlıyoruz.”

Muğla Valisi Temel Koçaklar ise Bardakoğlu'na bir kahve fincanı seti hediye etti.



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs