En Sıcak Konular

Piyasalar Avrupa etkisinden çıkamadı

17 Mayıs 2011 20:19 tsi
Yurtdışındaki belirsizlik İMKB'yi sınırladı. Avrupa'nın borç problemlerine yönelik tartışmaları izleyen borsa yatay seyirle kapandı.

Yurtdışındaki belirsizlik İMKB'yi sınırladı. Avrupa'nın borç problemlerine yönelik tartışmaları izleyen borsa yatay seyirle kapandı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), günü hafif satıcılı yatay bir seyirle tamamladı.

İlk seansta 65460 puana yükseldikten sonra satışlarla karşılaşan ve 64866 puana kadar gevşeyen Bileşik Endeks, 65000 üzerinde tutunma çabasına girdi.

 İkinci yarıda 65000 puan seviyesinin üzerinde kalma çabası devam eden İMKB 100 Endeksi, 64700 ile 65400 aralığının dışına çıkamadı ve günü 32.54 puan kayıpla 65385.38 puan seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi birinci seansta 1.266.664.205 TL, ikinci seansta 1.320.810.829 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.587.475.034 TL olarak gerçekleşti.

Avrupa borsalarının, Avrupa'nın borç problemleri ve bunun bölge bankalarına etkilerine yönelik belirsizlik nedeniyle yeni güne düşüşle başlayacağı beklentisi İMKB'nin kararsız açılışında etkili oldu.

Avrupa bankalarından gelen mali sonuçların karışık olması, şirket satın alımlarının iptalleri ve İngiltere'de açıklanan enflasyon rakamlarının da etkisiyle borsalarda satış ağırlıklı seyirler izlenirken, yurtiçinde satışların nispeten sınırlı kaldığı gözlendi.

Yurtdışı gelişmeler yakından izlenirken, yurtiçinde 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz toplantısından çıkacak sonuç bekleniyor.

Serbest piyasada ABD Doları hafifçe toparlanarak 1.5895 TL düzeyinden işlem görürken, Euro 2.2515 TL'den el değiştiriyor.

Kapalı Çarşı'da ise 24 ayar altının gramı 75.90 TL'den işlem görürken, Cumhuriyet Altını 511 TL'den, çeyrek altın 126 liradan satılıyor.



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,356 µs